Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚυκλοφοριακό ‘έμφραγμα’ με προβλήματα στον Τουρισμό

Κυκλοφοριακό ‘έμφραγμα’ με προβλήματα στον Τουρισμό

Κυκλοφοριακό “έμφραγμα” στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις Τουριστικές Υπηρεσίες, δημιουργήθηκαν με την χθεσινή απεργία διαρκείας που ξεκίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), μαζί […]

Κυκλοφοριακό "έμφραγμα" στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και προβλήματα στις συγκοινωνίες και τις Τουριστικές Υπηρεσίες, δημιουργήθηκαν<...> με την χθεσινή απεργία διαρκείας που ξεκίνησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ<.>), μαζί με την Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές που εκπροσωπούν 5.200 ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων, η χθεσινή απεργία σημείωσε καθολική επιτυχία σε πανελλαδικό επίπεδο.
Ο βασικότερος λόγος για τις κινητοποιήσεις, τον οποίο προβάλλουν οι απεργοί, είναι, αντίθετα, όπως λένε, με όσα συμβαίνουν στις άλλες χώρες της Ε.Ε., "η πεισματική άρνηση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών να εντάξει το τουριστικό λεωφορείο στη διοικητική υπαγωγή του, ώστε να σταματήσει ο κατακερματισμός αρμοδιοτήτων που τόσα δεινά έχει επιφέρει στον κλάδο". Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, το υπουργείο έχει εξαιρέσει τα τουριστικά λεωφορεία από το πολυνομοσχέδιό του, παρ' ότι στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι θα το θέσει υπ' όψιν των εκπροσώπων του κλάδου.

Επιπλέον, οι απεργοί κατηγορούν το υπουργείο Ανάπτυξης ότι "έχει σταθεί ανίκανο να στηρίξει τον κλάδο τους απέναντι στην μονομερή αντιμετώπιση του υπουργείου Μεταφορών υπέρ των ΚΤΕΛ – ΟΣΕ". Οι ιδιοκτήτες των τουριστικών λεωφορείων θεωρούν ότι δημιουργούνται άνισες συνθήκες ανταγωνισμού σε βάρος τους, με προοπτική τον αφανισμό των μικρομεσαίων επιχειρηματιών. Στο ίδιο πλαίσιο, διαμαρτύρονται ότι έχει υπάρξει συστηματική αποψίλωση των εργασιών που δικαιούται να αναλαμβάνει ένα τουριστικό λεωφορείο, καθώς, με διάφορες αποφάσεις, μία σειρά από εργασίες έχουν μεταφερθεί σε άλλου είδους λεωφορεία (π.χ. Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΚΤΕΛ κ.ά.).

Τέλος, οι ιδιοκτήτες των πούλμαν διαμαρτύρονται για ορισμένες "εξοντωτικές αποφάσεις του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με το εργασιακό καθεστώς των τουριστικών λεωφορείων, που καθιστούν αδύνατη την συνέχιση της λειτουργίας τους".

ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Από τις συλλήψεις ενός οδηγού και ενός ιδιοκτήτη τουριστικού λεωφορείου που μετείχαν στις κινητοποιήσεις και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, σημαδεύτηκε η απεργία των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 9.00 χθες το πρωί, συνελήφθησαν, από άνδρες της Τροχαίας Αττικής, στην διασταύρωση των οδών Συγγρού και Αθ. Διάκου, για παρακώλυση συγκοινωνιών, οι Παυλίδης Γιώργος και Κατσιμπάρδης Παναγιώτης, ο οποίος είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον Εισαγγελέα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024