Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΛΑ.Ο.Σ.: `Ακυρη η προσφυγή της Κομισιόν για την Ολυμπιακή
Παρέμβαση του Γ. Γεωργίου

ΛΑ.Ο.Σ.: `Ακυρη η προσφυγή της Κομισιόν για την Ολυμπιακή

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προσφυγή της για την Ολυμπιακή υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Πρέσβυς κ. Γεωργίου, ζητώντας την ακύρωση της, αφού, όπως υποστήριξε, βασίζεται “σε άκρως διαστρεβλωμένα στοιχεία και καταδεικνύει την ανεπάρκεια των υπηρεσιών της Επιτροπής, αλλά και μια – επιεικώς – μειωμένη αποτελεσματικότητα…

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την προσφυγή της για την Ολυμπιακή υπέβαλε ο Ευρωβουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Πρέσβυς κ. Γεωργίου, ζητώντας την ακύρωση της, αφού, όπως υποστήριξε, βασίζεται “σε άκρως διαστρεβλωμένα<...>στοιχεία και καταδεικνύει την ανεπάρκεια των υπηρεσιών της Επιτροπής, αλλά και μια – επιεικώς – μειωμένη αποτελεσματικότητα εκ μέρους των ελληνικών κυβερνήσεων”.

Στην παρέμβαση του ο κ. Γεωργίου χαρακτηριστικά ανέφερε: “Ο Επίτροπος κ. Μπαρό προΐσταται υπηρεσιών της Επιτροπής οι οποίες φαίνεται ότι έχουν πλημμελή ενημέρωση για το ζήτημα της «Ολυμπιακής». Επί παραδείγματι δεν έχει ληφθεί υπόψιν το ότι οι ελεγκτές της Επιτροπής δεν εντόπισαν στα βιβλία της τα καταχωρημένα τεράστια χρέη του κράτους προς την εταιρία, κάτι που οδήγησε στην εσφαλμένη εντύπωση ότι η Ο.Α. χρωστά στο κράτος.

Έτσι η Επιτροπή δεν ενημερώθηκε για τα χρέη του ελληνικού Δημοσίου προς την Ο.Α., αλλά ούτε και για το γεγονός ότι η ελληνική δικαιοσύνη με τελεσίδικες αποφάσεις της το 2006 καταδίκασε το ελληνικό κράτος να επιστρέψει στην Ο.Α. τμήμα των χρεών του προς αυτήν, ύψους 800 εκατ. ευρώ. Με βάση αυτή την στρεβλή εικόνα το ελληνικό κράτος παραπέμφθηκε στο Δικαστήριο του Λουξεμβούργου για παράνομη κρατική ενίσχυση της Ο.Α., ύψους 700 εκατ. ευρώ”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024