Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΜε όραμα και πρόγραμμα η τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών
12ο Τουριστικό Πανόραμα 2007

Με όραμα και πρόγραμμα η τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών

Σειρά έργων, συντονισμένων παρεμβάσεων και νέων επενδύσεων, είναι οι βασικοί άξονες της φιλόδοξης προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου να καταστεί ο νομός Γρεβενών «σημείο αναφοράς στον τουριστικό χάρτη της χώρας» – […]

Σειρά έργων, συντονισμένων παρεμβάσεων και νέων επενδύσεων, είναι οι βασικοί άξονες της φιλόδοξης προσπάθειας που καταβάλλεται προκειμένου να καταστεί ο νομός Γρεβενών «σημείο αναφοράς στον τουριστικό χάρτη της χώρας» – όπως χαρακτηριστικά<...>δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης Τουριστικό Πανόραμα 2007, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών και βουλευτής Γρεβενών κ. Χρήστος Φώλιας.

«Με ενθουσιασμό, όραμα και πρόγραμμα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φώλιας, «στοχεύουμε στην ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της τουριστικής κίνησης, στη συνοχή για την περιοχή και την δημιουργία νέων ευκαιριών».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, μίλησε για άρση της γεωγραφικής απομόνωσης των Γρεβενών, μέσα από την διατήρηση και ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, την αναβάθμιση των υποδομών, τις νέες επενδύσεις και τις ήπιες παρεμβάσεις τουριστικής ανάπτυξης με προτεραιότητα στην προώθηση των νέων και εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Στη γενικότερη προσπάθεια της Περιφέρειας εντάσσονται μέσω ΠΕΠ 121 έργα προϋπολογισμού 76,5 εκατ. ευρώ. Επίσης, μέσω ΟΠΑΓΚ (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Γρεβενών – Κοζάνης) 28 νέα έργα, προϋπολογισμού 30,2 εκατ. ευρώ, μέσω ΘΗΣΕΑ στη περίοδο 2005-2009 δίνονται για τα Γρεβενά 36,6 εκατ. ευρώ, μέσω του Ελλάδα 2004, 2 εκατ. ευρώ, ενώ στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου, κατατέθηκαν 21 προτάσεις που αφορούν στη Μεταποίηση και τον Τουρισμό, προϋπολογισμού 23,26 εκατ. ευρώ (μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 20 επενδυτικά σχέδια προϋπολογισμού 21,8 εκατ. ευρώ απ τα οποία τα 10 εκατ. ευρώ αντιστοιχούν σε δημόσια δαπάνη). Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη και μέσω του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης της Β. και Κεντρικής Πίνδου (περίπου 13 εκ. ευρώ για 15 συνολικά έργα).

Την τουριστική ταυτότητα του νομού και τις πολλές του δυνατότητες για επιτυχημένη ορθολογική και ολοκληρωμένη ανάπτυξη περιέγραψε ο νομάρχης Γρεβενών κ. Δημοσθένης Κουπτσίδης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση του προγράμματος OMEDITOUR που επικεντρώνεται στη δημιουργία παρατηρητηρίου για την Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη στη Μεσόγειο με leader την Αναπτυξιακή Γρεβενών. Στη συνέντευξη συμμετείχε και ο σκηνοθέτης, κ. Κώστας Κουτσομήτης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024