Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠαρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Σάμο
Εκπτωτική κάρτα `Samos for you`

Παρουσίαση εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη Σάμο

Με τη φράση «Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι. Ένας προορισμός… τρία μοναδικά νησιά» ξεκίνησε την ομιλία του ο νομάρχης Σάμου, κ. Εμμανουήλ Κάρλας, σε εκδήλωση της Νομαρχίας, στο πλαίσιο της […]

Με τη φράση «Σάμος – Ικαρία – Φούρνοι. Ένας προορισμός… τρία μοναδικά νησιά» ξεκίνησε την ομιλία του ο νομάρχης Σάμου, κ. Εμμανουήλ Κάρλας, σε εκδήλωση της Νομαρχίας, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού<...>ITS-Athens 2006, παρουσιάζοντας τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού (θρησκευτικός, ορειβατικός, καταδυτικός, yachting), που προσφέρουν τα νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, ανταποκρινόμενα στις ανάγκες των επισκεπτών, όπως αυτές καταγράφονται τα τελευταία χρόνια.

Επιπλέον, κάνοντας ένα άνοιγμα προς τη νεολαία, ο νομάρχης ανέφερε ότι φέτος το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε στο νησί το 3ο rock festival, όπου συμμετείχαν αρκετές ελληνικές rock μπάντες. Ακολούθως, σε ό,τι αφορά στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, κάθε Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, πραγματοποιείται στη Σάμο το φεστιβάλ «Αντώνης Καλομοίρης», στο πλαίσιο του οποίου φιλοξενούνται σειρά συναυλιών, θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων.

Όπως σημείωσε ο κ. Κάρλας, ένα επιπλέον θέλγητρο για τον επισκέπτη του νησιού, όπου -σημειωτέον- μπορεί να φτάσει κανείς ακτοπλοϊκώς και αεροπορικώς, είναι η σύνδεσή του με τη Μικρά Ασία τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους μπορεί ο επισκέπτης να πραγματοποιήσει μονοήμερες ή διήμερες εκδρομές στην Έφεσο και τη Σμύρνη.

Αναφερόμενος δε στην Ικαρία, ο κ. Κάρλας μίλησε για την άγρια φύση και τα ιαματικά λουτρά που χαρακτηρίζουν το δεύτερο νησί του νομού, ενώ ο κ. Νίκος Μουλάς από την Ικαρία, που πήρε το λόγο στη συνέχεια, σημείωσε ότι το νησί του φημίζεται για την παραγωγή κρασιού και μελιού, αλλά και τα παραδοσιακά του πανηγύρια.

Στους Φούρνους, οι οποίοι αποτελούν μια συστάδα νησιών νοτιοανατολικά της Ικαρίας και δυτικά της Σάμου, ο κ. Κάρλας προσκάλεσε όσους αγαπούν το κολύμπι σε ερημικές παραλίες και το ψάρεμα.

`Samos for you`

Την εκπτωτική κάρτα `Samos for you` παρουσίασε εν συνεχεία η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κυρία Δέσποινα Χατζηανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για μια πρωτοβουλία επιχειρηματιών και φορέων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό για την καλύτερη δυνατή προώθηση του τουριστικού τους προϊόντος. Ειδικότερα, όπως επισήμανε η κυρία Χατζηανδρέου, ο κάτοχος της κάρτας `Samos for you`, την οποία μπορεί να προμηθευτεί κανείς από διάφορα σημεία σε ολόκληρο το νησί, αλλά και σε επιλεγμένα σημεία εκτός Σάμου, απολαμβάνει εκπτώσεις 10%-30% στη διαμονή και τη μετακίνησή του.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024