Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠρακτικές και αισθητικές παρεμβάσεις προωθούνται σε χώρους της `Πολιτιστικής` Πάτρας 2006

Πρακτικές και αισθητικές παρεμβάσεις προωθούνται σε χώρους της `Πολιτιστικής` Πάτρας 2006

Χρήση αλλάζουν πολλοί από τους χώρους εκδηλώσεων της Πάτρας, με πολλές παράλληλα αισθητικές πινελιέςκατόπιν αποφάσεως του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Θάνου Μικρούτσικου, ενόψει του Πολιτιστικού έτους 2006, κατά το οποίο η […]

Χρήση αλλάζουν πολλοί από τους χώρους εκδηλώσεων της Πάτρας, με πολλές παράλληλα αισθητικές πινελιές<...>κατόπιν αποφάσεως του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, κ. Θάνου Μικρούτσικου, ενόψει του Πολιτιστικού έτους 2006, κατά το οποίο η Πάτρα έχει οριστεί από την Ε.Ε. ως `Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης`.

Η έναρξη των σχετικών διαδικασιών προβλέπεται αμέσως μετά την έγκρισή τους από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Δ.Σ. του Οργανισμού `Πάτρα 2006`.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Πελοπόννησος`, ορισμένοι από τους χώρους, που περιλαμβάνονται στη λίστα του καλλιτεχνικού διευθυντή, και ορισμένες από τις προτεινόμενες παρεμβάσεις, είναι οι ακόλουθες:

  • Αρχαίο Ωδείο: Κατασκευή νέων καμαρινιών, κατασκευή νέου δαπέδου κ.ά..
  • Θέατρο Κάστρου: Κατασκευή παταριού, τοποθέτηση πλατοκαθισμάτων στις εξέδρες, κατασκευή καμαρινιών κ.ά..
  • Παλαιά Δημοτικά Λουτρά: Φωτισμός.
  • Θέατρο Απόλλων: Βελτίωση δαπέδου σκηνής κ.ά..
  • Κτίριο Λαδόπουλου: Απόκρυψη αντιαισθητικών σημείων του συγκροτήματος κ.ά.
  • Παλαιό κτίριο Αρσακείου.
  • Επίκεντρο.

Να τονιστεί ότι η συγκεντρωτική λίστα των προτεινόμενων παρεμβάσεων έχει παραδοθεί στα στελέχη του `2006` και βρίσκεται στη διάθεση των μελών της Ε.Ε. από την περασμένη Παρασκευή. Ορισμένοι από τους νέους χώρους, που συζητούνται για τη φιλοξενία εκδηλώσεων, είναι το Πτωχοκομείο (φαίνεται να έχει βρεθεί λύση ανάμεσα στον ιδιοκτήτη και τους μισθωτές), το Πολύεδρο, το Σκαγιοπούλειο κ.ά..

Από την άλλη, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις θα εκτελεστούν υπό την επιτήρηση ομάδας εργασίας τεχνικών συμβούλων. Το σχήμα που κρίνεται καταλληλότερο για την εκτέλεση των εργασιών περιλαμβάνει έναν αρχιτέκτονα (ειδικό στη σκηνογραφία), έναν πολιτικό μηχανικό και έναν ηλεκτρολόγο – μηχανολόγο. Ενώ, όλοι τους θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία στην κατασκευή δημοσίων έργων και η συνεργασία τους με τον Οργανισμό θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη του 2005. Για τη σύναψη συνεργασίας θα δημοσιευθεί προκήρυξη στο τεχνικό δελτίο του ΤΕΕ το προσεχές διάστημα.

Στο μεταξύ, εντείνονται οι επαφές του Συντονιστή της Ε.Ε., κ. Χρήστου Ροϊλού και του Διευθυντή Μάρκετινγκ, κ. Δημήτρη Τουλιάτου, για την προβολή της `Πάτρας – Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2006` στον Τελικό του Κυπέλλου ποδοσφαίρου της 21ης Μαΐου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024