Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣημαντικές εξαγγελίες στην 53η Ετήσια Συνέλευση του ACTA
Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Σημαντικές εξαγγελίες στην 53η Ετήσια Συνέλευση του ACTA

Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της φθίνουσας πορείας του τουρισμού και την επαναφορά της σε σταθερή ανοδική πορεία εισηγήθηκαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Κύπρου, στο πλαίσιο της 53ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης […]

Σειρά μέτρων για αντιμετώπιση της φθίνουσας πορείας του τουρισμού και την επαναφορά της σε σταθερή ανοδική πορεία εισηγήθηκαν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες της Κύπρου, στο πλαίσιο της 53ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ACTA (Σύνδεσμος<...>Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου), που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. `Ακης Κελεπέσιης, αναφέρθηκε στο ρόλο του ACTA, τονίζοντας ότι συμμετέχει ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τα ταξίδια, ασκεί υπεύθυνη πολιτική και εποικοδομητική κριτική για όλα τα τεκταινόμενα στον τουρισμό. Επίσης παρουσιάζεται ανελλιπώς στα διάφορα σώματα και Συμβούλια, καθορίζει στόχους και παρέχει νέες υπηρεσίες, επιδιώκει τη συνεχή επιμόρφωση των μελών του, ενημερώνει συστηματικά τα μέλη του και τα Μ.Μ.Ε για όλες τις εξελίξεις, εκδίδει μηνιαία εφημερίδα, τα Τουριστικά Νέα κ.α.

Ο κ. Κελεπέσιης αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τουρισμός, λέγοντας ότι η ανταγωνιστικότητα, η γήρανση του τουριστικού προϊόντος, η έλλειψη ταυτότητας, η αύξηση του κόστους διαχείρισης και η αδυναμία να ολοκληρωθούν μεγάλα αναπτυξιακά έργα, είναι μερικά από αυτά τα σοβαρά πολλαπλά προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα ο ACTA ζητά και προτείνει, μεταξύ άλλων:


  • Δημιουργία ανεξάρτητου Υπουργείου Τουρισμού.

  • Συμμετοχή και εκπροσώπων των μεγάλων φορέων του τουρισμού της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στα Διοικητικά Συμβούλια του ΚΟΤ και των κρατικών αερομεταφορέων.

  • Αναβάθμιση και διαφοροποίηση του ρόλου του ΚΟΤ.

  • Σημαντική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

  • Ολοκλήρωση των έργων τουριστικής υποδομής και επίσπευση της δημιουργίας εμπλουτιστικών έργων.

  • Εντατικοποίηση και διάθεση πολύ μεγαλύτερων κονδυλίων για το μάρκετιγκ και τη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου.

  • `Αμεση εκπόνηση σχεδίου δράσης για απάμβλυνση του προβλήματος της εποχικότητας.

  • Αναβάθμιση των ξενοδοχειακών μονάδων κοκ.


Ο κ. Κελεπέσιης αναφέρθηκε επίσης μεταξύ άλλων:

  • Στη Διεθνή παρουσία του Συνδέσμου με έμφαση στην ανάληψη της Προεδρίας της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των Εθνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ECTAA) από τον Μάιο του 2008 μέχρι τον Μάιο του 2010.

  • Στο θέμα των νέων αεροδρομίων και στην επιβολή νέων αεροπορικών τελών, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα πλήξουν την ήδη τρωθείσα ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος.

  • Στην πλήρη στήριξη των Κυπριακών Αερογραμμών, του εθνικού μας αερομεταφορέα και

  • Στη σημαντική αύξηση των ταξιδίων που πραγματοποιούν οι Κύπριοι στο εξωτερικό, κυρίως για διακοπές.


Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό στα κατεχόμενα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου ζήτησε να καθοριστεί από τα αρμόδια κρατικά όργανα η πολιτική που πρέπει να ακολουθείται.

Στη συνέλευση απηύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, ο Πρόεδρος του ΚΟΤ κ. Πάνος Εγγλέζος και ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ. Μάνθος Μαυρομμάτης. Στη Γενική συνέλευση του Συνδέσμου παρέστηκαν επίσης Υπουργοί, βουλευτές, προσωπικότητες της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι, Πρόεδροι, εκπρόσωποι και αξιωματούχοι όλων των Συνδέσμων που έχουν σχέση με τον τουρισμό και τα ταξίδια και πολλά μέλη του Συνδέσμου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024