Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυμφωνία Πετραλιά – Γιακουμάτου για τους εργαζόμενους του Louis Corkyra Beach
Εντολή σφράγισης του ξενοδοχείου

Συμφωνία Πετραλιά – Γιακουμάτου για τους εργαζόμενους του Louis Corkyra Beach

Εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΟΤ να προβούν στην σφράγιση της ξενοδοχειακής επιχείρησης Louis Corkyra Beach, διότι αυτή λειτούργησε παρανόμως καθώς έχει ανακληθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της έδωσε το […]

Εντολή στα αρμόδια όργανα του ΕΟΤ να προβούν στην σφράγιση της ξενοδοχειακής επιχείρησης Louis Corkyra Beach, διότι αυτή λειτούργησε παρανόμως καθώς έχει ανακληθεί το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας της έδωσε το βράδυ της Πέμπτης, η υπουργός<...>Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, στις 30/10/2006, με εντολή της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, ο Προϊστάμενος της ΠΥΤ Ιονίων Νήσων ανακάλεσε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας του ξενοδοχείου Louis Corkyra Beach μέχρι να εκδοθεί το πόρισμα της έρευνας των δικαστικών αρχών για τα αίτια του ατυχήματος που συνέβη εκεί. Μάλιστα, στην απόφαση επισημαίνετο ότι σε περίπτωση που από την έρευνα των δικαστικών αρχών προκύψουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της επιχείρησης τότε δε θα της επαναχορηγηθεί το ειδικό σήμα λειτουργίας.

Κατά της απόφασης αυτής, η επιχείρηση άσκησε στις 24/11/2006 προσφυγή στην Επιτροπή Προσφυγών του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με το Νόμο (άρθρο 32 παρ.2 Ν.3498/2006), και τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Γνωμ.605/2005 Α’ Τμήμα, που έχει γίνει αποδεκτή) η άσκηση της προσφυγής συνεπάγεται την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης για ανάκληση του ειδικού σήματος λειτουργίας του ξενοδοχείου για ένα τρίμηνο από την ημερομηνία της κατάθεσης της προσφυγής. Εφόσον όμως παρέλθει η τρίμηνη προθεσμία, χωρίς να έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιτροπής Προσφυγών, τότε η απόφαση ανάκλησης του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας εκτελείται.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η τρίμηνη προθεσμία έληξε στις 24/2/2007, χωρίς η Επιτροπή Προσφυγών να έχει εκδώσει την απόφασή της καθώς δεν είχαν συγκεντρωθεί όλα τα απαιτούμενα στοιχεία που είχαν ζητηθεί από τους συναρμόδιους φορείς (πυροσβεστική, πολεοδομία, πρωτοδικείο Κέρκυρας) όσο και από την ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Συνεπώς, εφόσον η επιχείρηση Louis Corkyra Beach λειτούργησε μετά την ημερομηνία αυτή (24/2/2007) , η λειτουργία της είναι παράνομη και για το λόγο αυτό η υπουργός έδωσε στις αρμόδιες υπηρεσίες την εντολή να προβούν σε σφράγιση της επιχείρησης.

Αναφερόμενη στην απόφασή της για το σφράγισμα του ξενοδοχείου Corkyra Beach στην Κέρκυρα, η κα Πετραλιά δήλωσε χτες τα εξής: «Η απόφασή μου για την αναστολή της λειτουργίας του ξενοδοχείου μέχρι την έκδοση πορίσματος, τον περασμένο Οκτώβριο, ήταν επιβεβλημένη λόγω του τραγικού θανάτου των δύο παιδιών.
Το δίλημμα στο οποίο κλήθηκα να απαντήσω ήταν είτε να δείξω την απαιτούμενη αυστηρότητα παίρνοντας επώδυνες αποφάσεις, είτε να προσπαθήσω να το ξεπεράσω υποβαθμίζοντας τη σημασία του. Επέλεξα τη δύσκολη οδό. Δεν είχα όμως άλλη επιλογή.

  • Έπρεπε να διαφυλάξω τα συμφέροντα της χώρας μου.
  • Να περιφρουρήσω τον τουρισμό μας.
  • Να μην επιτρέψω σε κανέναν να στραφεί εναντίον της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για έλλειμμα ασφάλειας.
  • Να προστατεύσω τον ίδιο τον τουριστικό κλάδο και τους εργαζόμενους.

  • Η απόφασή μου ήταν μια βαθιά πράξη ευθύνης. Και σήμερα οφείλω να είμαι συνεπής με εκείνη την απόφαση. Οφείλω να εκπέμψω τα ίδια μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας. Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα, η επιπολαιότητα, έχουν τίμημα και αυτό δεν είναι άλλο από την τιμωρία. Ας το αντιληφθούν όλοι επιτέλους. Σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία.

    Η απόφασή μου, η απόφαση της κυβέρνησης είναι μία και μοναδική: Μηδενική ανοχή στην αδιαφορία, μηδενική ανοχή στην ανευθυνότητα, μηδενική ανοχή στην αυθαιρεσία, μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Αν σήμερα δεν ήμουν το ίδιο αυστηρή όπως πέρυσι, θα αυτοακύρωνα μια απόφαση που πάνω από όλα είχε ένα ξεχωριστό συμβολισμό και αποσκοπούσε και στη διαφύλαξη της εικόνας της χώρας μας.

    Όπως τότε, έτσι και τώρα, βρέθηκα στο ίδιο δίλημμα. Από τη μία να ακούσω και να αποδεχτώ τα διάφορα νομιμοφανή επιχειρήματα που προέβαλε η εταιρεία και από την άλλη να ακολουθήσω μια σαφή και καθαρή γραμμή. Επιλέγοντας το δεύτερο δρόμο, αποφάσισα το σφράγισμα του ξενοδοχείου. Δεν μπορούσα και δεν έπρεπε να κάνω τα στραβά μάτια.

    Η απόφασή μου αποβλέπει στην προστασία του τουρισμού, του τουριστικού κλάδου, των επιχειρηματιών και εργαζόμενων, προστατεύει την Ελλάδα».

    Αναζήτηση λύσεων για τους εργαζόμενους στο Corkyra Βeach

    Μετά από την απόφασή της για τη σφράγιση του ξενοδοχείου Corkyra Beach, στην Κέρκυρα – από το οποίο είχε ήδη αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας, λόγω του τραγικού δυστυχήματος – χτες το πρωί, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, επικοινώνησε με τον υφυπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο.

    Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η αναζήτηση ενδεδειγμένης λύσης, προκειμένου οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο αυτό να μην μείνουν χωρίς εργασία. Η κα Πετραλιά και ο κ. Γιακουμάτος συμφώνησαν στην ανάγκη οι εργαζόμενοι να προστατευθούν από την επιβεβλημένη απόφαση της υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης για τη διακοπή της λειτουργίας του ξενοδοχείου.

    Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Απριλίου, η κα Πετραλιά και ο κ. Γιακουμάτος θα έχουν νέα συνεργασία προκειμένου να οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους, τις οποίες και θα ανακοινώσουν. Στη συνάντηση αυτή έχουν προσκληθεί οι βουλευτές του Νομού Κέρκυρας, οι εκπρόσωποι του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου, καθώς και ο Νομάρχης Κέρκυρας.

    Ιστοσελίδα | + Άρθρα
    Ετικέτες
    16/05/2024
    15/05/2024
    14/05/2024
    13/05/2024
    10/05/2024
    09/05/2024