Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνάντηση Κεφαλογιάννη με ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων

Συνάντηση Κεφαλογιάννη με ευρωπαίο Επίτροπο Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων

Με τον Επίτροπο Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Toe Borg, συναντήθηκε χτες το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΥΕΝ καθηγητή, κ. Ιωάννη […]

Με τον Επίτροπο Αλιείας και Ναυτιλιακών Υποθέσεων της Ε.Ε., κ. Toe Borg, συναντήθηκε χτες το πρωί ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας,<...>κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΥΕΝ καθηγητή, κ. Ιωάννη Τζωάννου, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της Πράσινης Βίβλου στην χάραξη κοινής ναυτιλιακής πολιτικής.

Οι κ.κ. Κεφαλογιάννης και Borg συμφώνησαν, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στις διεθνείς κοινά αποδεκτές λύσεις για τη ναυτιλία και στη μείωση των κινδύνων πρόκλησης ατυχημάτων, στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κοινοτικού στόλου, στην συνοχή του νησιωτικού πλέγματος των κρατών – μελών της Ε.Ε. με την ενδοχώρα και στην ουσιαστική επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων, που θα αποτελέσει αντικείμενο της υπό ίδρυση Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής.

Ο κ. Κεφαλογιάννης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη διαδικασία διαβουλεύσεων μεταξύ των κρατών – μελών που ξεκίνησε επί Φινλανδικής προεδρίας και αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2007 με το πέρας της γερμανικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Πράσινη Βίβλος δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Ιουνίου 2006 και επιδιώκει να αναδείξει τις διασυνδέσεις και την αλληλεξάρτηση διαφόρων θεματικών ενοτήτων (π.χ. ναυτιλιακές μεταφορές, κλάδοι παράκτιων και λιμενικών δραστηριοτήτων, εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας στην ανοικτή θάλασσα, εγκαταστάσεις παραγωγής από παραδοσιακές και εναλλακτικές πηγές ενέργειας, αλιεία, υδατοκαλλιέργεια, θαλάσσια έρευνα, τουρισμός) καθώς και τις μεταξύ τους σχέσεις, οι οποίες πολλές φορές αγνοούνται από τις υφιστάμενες πολιτικές.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024