Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυνεχίζονται οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα
Πετραλιά: Καμιά επίπτωση για τον τουρισμό

Συνεχίζονται οι έρευνες για το τρομοκρατικό χτύπημα στην Αθήνα

Αντρες της ελληνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του αμερικάνικου FBI συνεχίζουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος, που σημειώθηκε στην αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, ύποπτοι για την επίθεση…

Αντρες της ελληνικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και του αμερικάνικου FBI συνεχίζουν τις έρευνες τους για τον εντοπισμό των δραστών του τρομοκρατικού χτυπήματος, που σημειώθηκε στην αμερικάνικη Πρεσβεία στην Αθήνα την περασμένη<...>Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2007. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, ύποπτοι για την επίθεση, με ρουκέτα, κινεζικής προέλευσης, κατά της Πρεσβείας, είναι δύο ή τρεις άντρες και μια γυναίκα, η παρουσία της οποίας ενισχύει τα σενάρια των αρχών πως πρόκειται για δράση του `Επαναστατικού Αγώνα`. Υπενθυμίζεται πως μετά την επίθεση άγνωστο τηλεφώνημα στην εταιρία φύλαξης της Πρεσβείας ανέφερε ότι την ευθύνη της επίθεσης ανελάμβανε η οργάνωση `Επαναστατικός Αγώνας`, γεγονός το οποίο εξετάζεται από τις ελληνικές αρχές, σχετικά με την ορθότητα του.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», η αστυνομία εξέτασε περισσότερους από 50 κατοίκους της οδού Λαμψάκου, αλλά και πολίτες που ειδοποίησαν την ΕΛ.ΑΣ. ότι είχαν δει «κάτι» την ώρα του χτυπήματος. Τρεις μαρτυρίες θεωρούνται από την Αντιτρομοκρατική ως «ιδιαίτερης σημασίας». Και οι τρεις μάρτυρες περιγράφουν 3 νεαρά άτομα, μία γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας από 25 έως 35 ετών, τα οποία τα είδαν να φεύγουν από τον χώρο της επίθεσης το πρωί της Παρασκευής. «Είναι πιθανόν η γυναίκα να είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου τη στιγμή της επίθεσης, ο ένας άνδρας να χειρίστηκε τον εκτοξευτήρα και ο τρίτος να έφερε μαζί του ελαφρύ οπλισμό σε περίπτωση που αντιδρούσε η αστυνομία και τους κυνηγούσε», λέει στην εφημερίδα αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο τρομοκράτης που εκτόξευσε την ρουκέτα, τύπου RPG-7, ήταν καλά εκπαιδευμένος και γνώστης του όπλου, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες στην επίθεση πιθανόν είναι να ήταν μεταμφιεσμένοι, καθώς γνώριζαν την ύπαρξη καμερών στην ευρύτερη περιοχή της Πρεσβείας. Οι δράστες, σύμφωνα με τα σενάρια των αρχών, εκτιμάται πως διέφυγαν προς τη Μιχαλακοπούλου και για αυτό το λόγο δεν έγιναν ορατοί από τις κάμερες της ΕΛ.ΑΣ. και του υπουργείου Μεταφορών που βρίσκονται στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Εντωμεταξύ, σενάρια θέλουν τις αμερικάνικες αρχές να έχουν στην κατοχή τους σημαντικά στοιχεία σχετικά με την επίθεση, όπως τον τρόπο της επίθεσης, τον αριθμό των συμμετεχόντων, τον τρόπο διαφυγής τους, αλλά και βιομετρικά χαρακτηριστικά των δραστών, που δεν έχουν γνωστοποιήσει στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.

Καμιά επίπτωση για τον τουρισμό από την Αμερική προς την Ελλάδα

Το ενδεχόμενο επιπτώσεων για τον τουρισμό από την Αμερική προς την Ελλάδα, έπειτα από την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία της ΑΘήνας, απέκλεισε με χτεσινές της δηλώσεις στους δημοσιογράφους η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά. Όπως η ίδια ανέφερε “από την πρώτη στιγμή, την ώρα της πράξης βίας την περασμένη Παρασκευή μέσα σε μία ώρα επικοινώνησα με τον Αμερικανό Πρέσβη, τον κ. Ρις. Επίσης την ίδια ημέρα επικοινώνησα και με τη Σύμβουλο Ασφαλείας του Προέδρου Μπους, κ. Φράνσις Τάουνσεντ, όπως επίσης και με τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων της Αμερικής και τον Πρόεδρο τους τον κ. Μαλόνι”.

Η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα. Το αποδείξαμε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τους οποίους διαχειριστήκαμε με απόλυτη επιτυχία και ασφάλεια” επανέλαβε για ακόμη μια φορά η κυρία υπουργός, επισημαίνοντας πως οι Η.Π.Α. δεν έχουν εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, παρά μόνο μια σημείωση.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024