Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣύσκεψη Λιάσκου για την πορεία του τουρισμού

Σύσκεψη Λιάσκου για την πορεία του τουρισμού

Η προώθηση ενεργειών για συστηματικότερη συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των τουριστικών φορέων με την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο υπό την προεδρία […]

Η προώθηση ενεργειών για συστηματικότερη συνεργασία του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και των τουριστικών φορέων με την<...> Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Αν. Λιάσκου και τη συμμετοχή της Εκτελεστικής Γραμματείας του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού και της Θεσμοθετημένης Επιτροπής Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ΕΝΑΕ και ΚΕΔΚΕ.

Στη σύσκεψη αυτή αξιολογήθηκε η πορεία του τουρισμού στην παρούσα περίοδο και εξετάστηκαν πρακτικά ζητήματα συνεργασίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος.

Συγκεκριμένα, συμφωνήθηκε η διενέργεια ημερίδων υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και με τη συμμετοχή των Τουριστικών Φορέων, Νομαρχών και Δημάρχων των τουριστικών περιοχών της χώρας καθώς και εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού. Στις ημερίδες αυτές θα εξεταστούν πρακτικά ζητήματα και προτάσεις για τη συνεργασία μεταξύ τουριστικών επιχειρηματιών, φορέων, αυτοδιοίκησης Α` και Β` βαθμού και Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης για την αναβάθμιση του Τουριστικού Προϊόντος.

Παράλληλα συμφωνήθηκε να δοθεί προτεραιότητα στην ανάπτυξη της τουριστικής συνείδησης, στη βελτίωση της νομοθεσίας, στην απλοποίηση των διαδικασιών, πράγματα που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας και του προϊόντος.

Η συνεργασία αυτή θα είναι συνεχόμενη και εντάσσεται στη νέα στρατηγική που υλοποιεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της χώρας σε πρώτο τουριστικό προορισμό.

Τον συντονισμό και την οργάνωση της χθεσινής σύσκεψης είχε ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Χάρης Κοκκώσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024