Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤο Sea Diamond βρίσκεται ακόμη στο βυθό της Σαντορίνης
Επίκαιρη ερώτηση της Αλ. Παπαρήγα για την ανέλκυση του ναυαγίου

Το Sea Diamond βρίσκεται ακόμη στο βυθό της Σαντορίνης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αφορά στην ανέλκυση του ναυαγίου του “Sea Diamond” από το λιμάνι της […]

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό κατέθεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα, η οποία αφορά στην ανέλκυση του ναυαγίου<...> του “Sea Diamond” από το λιμάνι της Σαντορίνης.

“Δύο χρόνια περίπου από το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond στη Σαντορίνη το πλοίο παραμένει στο βυθό της θάλασσας. Παρά τις κατά καιρούς τοποθετήσεις και τις εξαγγελίες του υπουργείου, για άντληση καυσίμων, ανέλκυση του σκάφους και μια σειρά άλλα μέτρα, τα προβλήματα οξύνονται. Με ευθύνη της κυβέρνησης, του αρμόδιου υπουργείου και των δημόσιων διοικητικών αρχών, ουσιαστικά, δεν έχουν καταλογιστεί ευθύνες κατά της πλοιοκτήτριας εταιρείας Hellenic Louis Cruises, η οποία μάλιστα αποζημιώθηκε ήδη με 55 εκατ δολ.

Το ναυάγιο εξακολουθεί να βρίσκεται στο βυθό της Καλντέρας, μολύνοντας τα νερά της Σαντορίνης, το θαλάσσιο περιβάλλον, ενώ μεγάλος είναι ο κίνδυνος να καταστραφεί ολόκληρο το οικοσύστημα της ευρύτερης περιοχής γεγονός που προκαλεί τη δικαιολογημένη ανησυχία των νησιωτών για το μέλλον.

Το ΚΚΕ έφερε πολλές φορές το θέμα στη Βουλή, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους κατοίκους της Σαντορίνης και ζητώντας από την κυβέρνηση να παρθούν άμεσα μέτρα για την απομάκρυνση του ναυαγίου.

Ερωτάται ο κ. πρωθυπουργός:

– Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν απομακρυνθεί τα ρυπογόνα υλικά από το ναυάγιο, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την άντληση των υγρών καυσίμων και των άλλων επικίνδυνων υλικών που έχει μέσα του το βυθισμένο καράβι και πότε προβλέπεται ότι θα γίνει η ανέλκυσή του.

– Τι μέτρα έχουν παρθεί για τον καταλογισμό ευθυνών στη συγκεκριμένη εταιρεία και την αποκατάσταση της ζημιάς που προξένησε στη θάλασσα και το περιβάλλον της Σαντορίνης”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024