Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑρνητικά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει η καθυστέρηση της ΝΟΑ

Αρνητικά αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα έχει η καθυστέρηση της ΝΟΑ

Η κατάθεση στην Βουλή της τροπολογίας της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΝΟΑ, καθυστερεί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου…

Η κατάθεση στην Βουλή της τροπολογίας της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, ΝΟΑ, καθυστερεί παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης<...> και η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας (ΕΧΠΑ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Σύμφωνα με την ΕΧΠΑ, η ανάγκη για επίσπευση της κατάθεσης του νομοσχεδίου προβάλει επιτακτική, καθώς, στην αντίθετη περίπτωση, ενδέχεται να πληγούν τα συμφέροντα της εταιρίας, αλλά και η περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξή της.

Συγκεκριμένα, ο χρόνος που απομένει μέχρι την Ολυμπιάδα του 2004 είναι πλέον ελάχιστος και θα απαιτήσει ιδιαίτερη προσπάθεια και προγραμματισμό, ώστε τα “φτερά” της ΝΟΑ να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες μεταφοράς των ολυμπιακών επισκεπτών με συνέπεια, ασφάλεια και οργάνωση.

Παράλληλα, η ΕΧΠΑ επισημαίνει ότι η οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση θα εξανεμίσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της ΝΟΑ και θα δώσει χρόνο στους ανταγωνιστές της, εντός και εκτός Ελλάδας, να ανασυνταχθούν και να διεκδικήσουν μερίδιο από την πίτα που της ανήκει. Συγχρόνως, τα χρέη της εταιρίας θα συνεχίσουν να διογκώνονται, χωρίς να υπάρχει η διέξοδος σωτηρίας που σχεδιάζεται.

Επίσης, σημαντικός λόγος είναι το γεγονός ότι οι διαδικασίες αλλαγής του στόλου των αεροσκαφών με τις συνακόλουθες ανάγκες εκπαίδευσης και προσαρμογής των πληρωμάτων, απαιτούν ειδική προετοιμασία και χρόνο, ώστε το πτητικό έργο να συνεχίσει να εκτελείται απρόσκοπτα και με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια.

“Οι ιπτάμενοι χειριστές της Ολυμπιακής από την αρχή είχαν θεωρήσει το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρίας ως τη μόνη λύση προκειμένου να σωθεί ο εθνικός αερομεταφορέας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας της πλειοψηφίας του προσωπικού. Για τον λόγο δε αυτόν δέχτηκαν το σχέδιο συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών, πράγμα που ως γνωστόν σηματοδότησε πολλές ιδιαίτερα σημαντικές εργασιακές και μισθολογικές παραχωρήσεις, σε συνδυασμό με εθελούσια έξοδο πολλών από τα μέλη της ΕΧΠΑ. Η Ένωση καλεί το υπουργείο, ως εμπνευστή του σχεδίου βιωσιμότητας, να προχωρήσει άμεσα στην υποβολή του νομοσχεδίου στη Βουλή”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΧΠΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024