Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑρνούνται να καθηλώσουν τα A380 στο έδαφος παρά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Qantas
Emirates, Singapore Airlines, Air France, KLM, Lufthansa

Αρνούνται να καθηλώσουν τα A380 στο έδαφος παρά το περιστατικό με το αεροσκάφος της Qantas

Αναστάτωση προκλήθηκε με αεροσκάφος της Qantas στην Ινδονησία όπου αρχικά αναφέρθηκε η πτώση του, αλλά αυτό προσγειώθηκε έπειτα από λίγο στη Σιγκαπούρη. Το αεροσκάφος τύπου Airbus A380 της Qantas Airways που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα…

Αναστάτωση προκλήθηκε με αεροσκάφος της Qantas στην Ινδονησία όπου αρχικά αναφέρθηκε η πτώση του, αλλά αυτό προσγειώθηκε έπειτα από λίγο στη Σιγκαπούρη<...>.

Το αεροσκάφος τύπου Airbus A380 της Qantas Airways που μετέφερε 459 επιβάτες και πλήρωμα αναγκάστηκε να σβήσει τον ένα κινητήρα του και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Τσανγκί της Σιγκαπούρης χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η εταιρία και μετέδωσαν ανταποκριτές και η κρατική τηλεόραση στην πόλη-κράτος, καθησυχάζοντας τους φόβους που εκφράστηκαν νωρίτερα ότι είχε συντριβεί στην Ινδονησία.

Το A380, το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, αντιμετώπισε προβλήματα στην μια μηχανή λίγο μετά την απογείωσή του από το νησί-κράτος. Αρχικά, ΜΜΕ μετέδωσαν ότι συνετρίβη μετά από έκρηξη στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας, κοντά στη Σιγκαπούρη. Οι πληροφορίες αυτές σχεδόν αμέσως προκάλεσαν ραγδαία πτώση της τιμής των μετοχών της Αυστραλιανής εταιρίας, που πάντως όταν έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε δυστύχημα επανήλθαν στα προηγούμενα επίπεδα.

Σύμφωνα με το Channel NewsAsia, τηλεοπτικό σταθμό στη Σιγκαπούρη, αρχικά το αεροπλάνο έκανε κύκλους στη Σιγκαπούρη για να καταναλώσει καύσιμα πριν προσγειωθεί αναγκαστικά στις 11:45 τοπική ώρα [05:45 ώρα Ελλάδας]. Αυστραλοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός στο σκάφος, που εκτελούσε την πτήση QF32 από τη Σιγκαπούρη στο Σίδνεϊ.

Ινδονησιακός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε εικόνες με συντρίμμια στο έδαφος κοντά στο αεροδρόμιο του Μπατάμ, που ανέφερε ότι αποκόπηκαν από το αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρίας.

Η Qantas που δεν έχει υποστεί ποτέ μοιραίο δυστύχημα ανακοίνωσε ότι θα καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη Α380 μετά την βλάβη που παρουσιάστηκε στον κινητήρα ενός από αυτά. «Θα ματαιώσουμε όλες τις απογειώσεις των Α380 μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι διαθέτουμε επαρκείς πληροφορίες για την πτήση QF32», τόνισε ο διευθυντής της εταιρίας Αλαν Τζόις. «Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι ο κινητήρας έχασε το οπίσθιο `περίβλημα`. Πρόκειται για μια βλάβη στο οπίσθιο τμήμα του κινητήρα, η οποία προκάλεσε σημαντική ζημιά», εξήγησε εκπρόσωπος της ΒΕΑ.

Σημαντικό είναι το γεγονός, η Rolls Royce, κατασκευάστρια του κινητήρα, συνέστησε να γίνουν έλεγχοι σε όλους τους κινητήρες Trent 900 μετά την βλάβη που παρουσίασε ο κινητήρας του συγκεκριμένου αεροπλάνου της Qantas.

Παρόλα αυτά όμως, οι εταιρείες Emirates, Singapore Airlines, Air France-KLM και Lufthansa που διαθέτουν στο στόλο τους A380, δεν καθηλώνουν τα αεροσκάφη τους. Οι αερογραμμές Emirates στο Ντουμπάι, ο μεγαλύτερος πελάτης της Airbus για τα αεροσκάφη A380, ανακοίνωσαν χθες την πρόθεσή τους να μην καθηλώσουν το στόλο των 13 αεροσκαφών τους αυτού του τύπου, μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε κινητήρα αεροσκάφους του ίδιου τύπου της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas.

«Όλα τα Α380 των Emirates λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα των πτήσεων. Η Emirates έχει 13 αεροσκάφη Α380 σε λειτουργία, τα οποία είναι εξοπλισμένα με αντιδραστήρες Engine Alliance GP72000», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ). «Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι μείζονος σημασίας», τονίζεται.

Στη Σιγκαπούρη, οι αερογραμμές Singapore Airlines ανακοίνωσαν ότι δεν θα καθηλωθεί ο στόλος των 11 Airbus A380 που διαθέτουν. «Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση να καθηλωθούν τα αεροσκάφη μας και οι πτήσεις συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε ο Νικόλας Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στο Παρίσι, η αεροπορική εταιρία Air France-KLM ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να καθηλώσει τα τέσσερα αεροσκάφη Α380 που διαθέτει. Ο εκπρόσωπος της Air France υπογράμμισε ότι τα Α380 της εταιρείας «έχουν διαφορετικούς κινητήρες» από εκείνους της Qantas.

Στο Βερολίνο, εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Lufthansa ανακοίνωσε ότι η εταιρεία δεν θα καθηλώσει τα τρία αεροσκάφη Α380 που έχει ο στόλος της.
«Συνεχίζουμε τις πτήσεις κανονικά», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024