Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕναρξη νέας πρωτοβουλίας για την ασφάλεια στα αεροδρόμια
APEX in Safety

Εναρξη νέας πρωτοβουλίας για την ασφάλεια στα αεροδρόμια

Κατά την Ετήσια Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της ACI (Airports Council International) οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων ψήφισε ομόφωνα την έναρξη μια νέας πρωτοβουλίας ενισχημένης ασφάλειας, με την οποία οποία θα διασφαλίζεται ότι οι αερολιμένες συμβάλλουν ενεργά στις…

Κατά την Ετήσια Παγκόσμια Γενική Συνέλευση της ACI (Airports Council International) οι εκπρόσωποι των αεροδρομίων ψήφισε ομόφωνα την έναρξη<...> μια νέας πρωτοβουλίας ενισχημένης ασφάλειας, με την οποία οποία θα διασφαλίζεται ότι οι αερολιμένες συμβάλλουν ενεργά στις σημερινές απαιτήσεις ενός ασφαλούς συστήματος αερομεταφορών.

Η γενική διευθύντρια ACI, κα Angela Gittens, δήλωσε: “Η βιομηχανία μας έχει υποστεί πολλές αλλαγές από την ίδρυση της ACI πριν από 20 χρόνια το 1991, καθώς και η ανάγκη για ισχυρή `φωνή` των αεροδρομίων έχει αυξηθεί. Έχουμε γίνει μάρτυρες της προοδευτικής εξέλιξης στη διαχείριση αερολιμένων – εξέλιξη η οποία οδήγησε από την κοινή χρησιμότητα που χαρακτηρίζει τα αεροδρόμια σε επιχειρηματικά μοντέλα που επιβραβεύουν την αποτελεσματικότητα της διαχείρισης, την οικονομική ζωτικότητα, και την αριστεία των υπηρεσιών προς τους πελάτες (επιβάτες), διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες της ασφάλειας και της ευθύνης απέναντι στο περιβάλλον. Αυτό το μοντέλο απαιτεί να καθορίζουμε οι ίδιοι την πορεία μας, να ενργοποιούμαστε αυτόνομα και να αναλαμβάνουμε ηγετικό ρόλο -όχι μόνο να ακολουθούμε τακτικές και μεθόδους που σχεδίασαν άλλοι για μας”.

Μέλη της ACI παρουσίασαν πρόταση για μια νέα πρωτοβουλία σχετική με την ασφάλεια, που εκπονήθηκε υπό την έγκριση του Διεθνούς ΔΣ της ACI. Η Gittens παρατηρεί: “Το νέο πρόγραμμα θα ονομάζεται `APEX in Safety`, που σημαίνει `Αριστεία Αεροδρομίων για την Ασφάλεια`. Οι αερομεταφορές είναι σήμερα το ασφαλέστερο μέσο μεταφοράς που υπάρχει και θα εστιάσουμε τις προσπάθειές μας
στην υπεράσπιση των διεθνών προτύπων και τη βελτίωση των εξαιρετικών επιδόσεων των αερομεταφορών”
.

Η πρωτοβουλία έχει διαμορφωθεί με βάση εκτεταμένες διαβουλεύσεις μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, συμπεριλαμβανομένης μιας αρχικής μελέτης μελών της ACI, της Τεχνικής Επιτροπής ACI World Safety, των περιφερειακών γραφείων της ACI και των περιφερειακών επιτροπών για την ασφάλεια,καθώς και της ICAO του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας του ΟΗΕ. Οι πολιτικές και τα πρότυπα που ορίζονται στη Σύμβαση του Σικάγου και τα παραρτήματά της θα στηρίξουν το πρόγραμμα των Οδηγιών, ενώ ενσωματώνει και τις κατευθυντήριες γραμμές και τις βέλτιστες πρακτικές, προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή των μελών της ACI σε όλα τα επίπεδα.

Η πρωτοβουλία “APEX in Safety” έχει ως στόχο να διασφαλιστεί ότι όλοι οι αερολιμένες έχουν την απαραίτητη γνώση, τις δομές διαχείρισης και τη βοήθεια που χρειάζονται για την εφαρμογή των διεθνών προτύπων ασφαλείας και ότι πληρούν όλες τις απαιτήσεις ελέγχου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024