Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΠλήγμα και για τις αερομεταφορές η γρίπη των χοίρων
Φόβοι για ακυρώσεις ταξιδιών από πιθανή εξάπλωση του ιού

Πλήγμα και για τις αερομεταφορές η γρίπη των χοίρων

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, λόγω των ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει στον συγκεκριμένο κλάδο η επιδημία της γρίπης των χοίρων…

Σημαντική υποχώρηση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών αεροπορικών εταιρειών και ταξιδιωτικών επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, λόγω<...> των ανησυχιών για τις οικονομικές επιπτώσεις που ενδέχεται να έχει στον συγκεκριμένο κλάδο η επιδημία της γρίπης των χοίρων.

Σύμφωνα με το BBC, Καθώς ο ιός έχει ήδη περάσει στις ΗΠΑ και τον Καναδά, η μετοχή της ναυτιλιακής εταιρείας ταξιδιών αναψυχής Carnival σημείωσε πτώση 7,7%, ενώ η μετοχή της αεροπορικής British Airways έπεσε κατά 7,4%. Πτώση κατέγραψαν και οι τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών Qantas και Cathay Pacific.

Οι επενδυτές στις μετοχικές αγορές προβληματίζονται για την πιθανότητα ακυρώσεων μεγάλου αριθμού ταξιδιών στο εξωτερικό από αρκετές χώρες, αλλά και για τους πιθανούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ενδέχεται να ανακοινωθούν. Οι αναλυτές πάντως σημειώνουν ότι οι επενδυτές δεν διακατέχονται από πανικό, αλλά είναι αρκετά συγκρατημένοι και προσεκτικοί στις κινήσεις τους, καθώς ανησυχούν ότι η πιθανή διεύρυνση της εξάπλωσης του ιού, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, θα μπορούσε να επιβαρύνει το ήδη βεβαρυμμένο οικονομικό κλίμα και να “εκτροχιάσει” τις προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024