Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυμφωνία της US Airways με την Ένωση Πιλότων Αεροσκαφών

Συμφωνία της US Airways με την Ένωση Πιλότων Αεροσκαφών

Η US Airways και η επιτροπή διαπραγματεύσεων της Ένωσης Πιλότων Αεροσκαφών (ALPA), που εκπροσωπεί περίπου 3.200 πιλότους της US Airways, ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε δοκιμαστική συμφωνία για την εξοικονόμηση 300 […]

Η US Airways και η επιτροπή διαπραγματεύσεων της Ένωσης Πιλότων Αεροσκαφών (ALPA), που εκπροσωπεί περίπου 3.200 πιλότους της<...> US Airways, ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε δοκιμαστική συμφωνία για την εξοικονόμηση 300 εκατ. δολαρίων ετησίως, γεγονός που φέρνει την US Airways ακόμα πιο κοντά στην εφαρμογή του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, εν αναμονή της ανακοίνωσης από την πλευρά της ALPA των όρων της συμφωνίας στα μέλη της.

Ο κ. Bruce Lakefield, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της US Airways δήλωσε σχετικά ότι “η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την εταιρεία, το προσωπικό της, τους πελάτες και τους μετόχους της. Η συγκατάθεση των μελών της ALPA είναι απαραίτητη για την αναδιάρθρωση της εταιρίας καθώς η αφοσίωση τους αποτελεί προϋπόθεση για την ενδυνάμωση της εταιρείας και την εδραίωση της ως πιο ανταγωνιστική”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρίας, η US Airways κατέληξε επίσης σε δοκιμαστική συμφωνία με ένα από τα συνδικάτα εργαζομένων (TWU), που εκπροσωπεί περίπου 150 υπαλλήλους διεκπεραίωσης εργασιών αεροδρομίου.

Ο κ. Jerrold Glass, αντιπρόεδρος των Εργασιακών Σχέσεων της US Airways δήλωσε επίσης, ότι “συνεχίζονται οι συνομιλίες με την Ένωση Αεροσυνοδών (AFA), την Ένωση Εργαζομένων στις Επικοινωνίες της Αμερικής (CWA), την Διεθνή Ένωση Μηχανικών (IAM) και άλλα δύο μέλη της TWU”. Τόνισε ότι “η αίτηση που ζήτησε η ίδια η εταιρία από το Αμερικανικό δικαστήριο για προστασία από χρεοκοπία (chapter 11) στις 12 Σεπτεμβρίου, καθιστά ακόμα επιτακτικές τις προσπάθειες της για συμφωνία με όλες τις εμπλεκόμενες ομάδες εργαζομένων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024