Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΗ Αυστραλία προσφέρει στην Ολυμπιακή τη δυνατότητα να αυξήσει το επιβατικό της κοινό

Η Αυστραλία προσφέρει στην Ολυμπιακή τη δυνατότητα να αυξήσει το επιβατικό της κοινό

Ο ομογενής υπουργός Τουρισμού στην πολιτεία της Βικτώριας, Γιάννης Πανταζόπουλος, επαναλαμβάνει την επιθυμία της κυβέρνησής του να συνεχιστούν οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας από και προς Αυστραλία και κυρίως στη […]

Ο ομογενής υπουργός Τουρισμού στην πολιτεία της Βικτώριας, Γιάννης Πανταζόπουλος, επαναλαμβάνει την επιθυμία της κυβέρνησής του να συνεχιστούν<...> οι πτήσεις της Ολυμπιακή<.>ς Αεροπορίας από και προς Αυστραλία και κυρίως στη Μελβούρνη.

Η σχετική επιστολή αναφέρει ότι “Η κυβέρνηση της Βικτώριας είναι της άποψης ότι η Αυστραλία προσφέρει στην Ολυμπιακή τη δυνατότητα να αυξήσει το επιβατικό της κοινό λειτουργώντας ως είσοδος των Ευρωπαίων ταξιδιωτών στην Ασία και τον Ειρηνικό”. Ο κ. Πανταζόπουλος υπενθυμίζει στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι ο ίδιος απέστειλε προσωπική επιστολή, τον περασμένο Φεβρουάριο, στον αρμόδιο υπουργό κ. Χρήστο Βερελή στην οποία παρουσίαζε, συνοπτικά, τις ευκαιρίες που προσφέρει η Αυστραλία στην Ολυμπιακή Αεροπορία.

“Η κυβέρνησή μας επιθυμεί τη διατήρηση και την ανάπτυξη των συμφερόντων της Ολυμπιακής στην Αυστραλία” γράφει ο κ. Πανταζόπουλος και σημειώνει ότι τόσο η κυβέρνηση της Βικτώριας όσο και η διεύθυνση του αεροδρομίου της Μελβούρνης, το Δεκέμβριο του 2001 πρόσφεραν ένα πακέτο συνεργασίας με την Ολυμπιακής.

Η Βικτώρια θα πλήρωνε κάποια χρήματα στην Ολυμπιακή για να διαφημίζεται ο εθνικός αερομεταφορέας στην Ευρώπη και, παράλληλα, να διαφημίζει τα τουριστικά αξιοθέατα της πολιτείας υπό την προϋπόθεση ότι η ελληνική εταιρία θα εκτελούσε “τουλάχιστον τρεις πτήσεις την εβδομάδα στη Μελβούρνη”.

“Έως σήμερα, παρά τις άπειρες προσπάθειές μας να μάθουμε ποιες είναι οι προθέσεις της Ολυμπιακής στις προτάσεις μας δεν έχουμε λάβει καμιά απάντηση. Πάντως η πρότασή μας ισχύει” γράφει ο κ. Πανταζόπουλος και προσθέτει ότι ο ίδιος είχε συνομιλίες με παράγοντες της ομογένειας και του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και όλοι συμφωνούν ότι “η παρουσία της Ολυμπιακής στην Αυστραλία είναι καθοριστικής σημασίας για την ομογένεια”.

“Η κυβέρνηση της Βικτώριας πιστεύει ότι η ΟΑ<.> θα πρέπει να αναθεωρήσει την απόφασή της για αναστολή της γραμμής της Αυστραλίας. Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρίας στην αγορά της Ασίας και του Ειρηνικού. Έστω και προσωρινή διακοπή των πτήσεων προς Μελβούρνη θα λειτουργήσει προς όφελος των ανταγωνιστριών εταιριών” γράφει ο κ. Πανταζόπουλος ο οποίος συμπληρώνει ότι το Ευρωπαϊκό δίκτυο της εταιρίας της δίνει τη δυνατότητα να αυξήσει το μέρισμά της στην γραμμή Αυστραλίας – Ευρώπης σε συνδυασμό και με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των Αυστραλών να επισκεφθούν την Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Καταλήγοντας ο κ. Πανταζόπουλος γράφει ότι “θα εκτιμούσε τη συνεργασία του κ. Σημίτη στο συγκεκριμένο θέμα με στόχο και οι δυο κυβερνήσεις να κερδίσουν νέες αγορές”.

Εξάλλου ταξιδιωτικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι λόγω της πρόσφατης τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπαλί αλλά και άλλων τρομοκρατικών επιθέσεων σε ασιατικές χώρες, αναμένεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των Αυστραλών που θα επιλέγουν την Ευρώπη για τις διακοπές τους και αυτό θα ενισχύσει και την Ολυμπιακή αν διατηρήσει τη γραμμή της Αυστραλίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την ανακοίνωση της εταιρίας για διακοπή των πτήσεων από την 1η Νοεμβρίου αυτές, για την ώρα, συνεχίζονται και δεν είναι βέβαιο πότε ακριβώς θα διακοπούν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024