Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΤους 20 εκατομμύρια τουρίστες θέτει ως στόχο της δεκαετίας ο Τσοχατζόπουλος

Τους 20 εκατομμύρια τουρίστες θέτει ως στόχο της δεκαετίας ο Τσοχατζόπουλος

Στις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με χρονικό ορίζοντα το 2010, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. ¶κης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που, παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2002.

Στις προοπτικές ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, με χρονικό ορίζοντα το 2010<...>, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. ¶κης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που, παραχώρησε στη Θεσσαλονίκη με την ευκαιρία των εγκαινίων της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia 2002.

Όπως είπε ο υπουργός, στόχος της τουριστικής πολιτικής είναι να φθάσει στα 20 εκατομμύρια, ο αριθμός των ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα το 2010, από 14 εκατομμύρια του είναι σήμερα, ενώ όσον αφορά στην αγορά των ΗΠΑ επιδίωξη είναι να επισκέπτονται την Ελλάδα ένα εκατομμύριο τουρίστες από 200.000 που την επισκέπτονται σήμερα.

Για την φετινή χρονιά ο κ. Τσοχατζόπουλος εξέφρασε την εκτίμηση, ότι η τουριστική κίνηση προς την Ελλάδα θα κυμανθεί στα περυσινά περίπου επίπεδα ή και θα έχει ελάχιστη μείωση της τάξης του 0,1%- 0,5%, την ίδια στιγμή που οι ανταγωνίστριες χώρες εμφανίζουν μειώσεις πάνω από 6%.

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τσοχατζόπουλος:

  • Επεσήμανε, ότι ενώ οι συνέπειες από το τρομοκρατικό χτύπημα του περασμένου έτους στις ΗΠΑ έχουν ξεπεραστεί στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού, απομένει, η ύφεση που παρατηρείται τόσο στις ευρωπαϊκές χώρες όσο και στις ΗΠΑ και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τις τουριστικές χώρες.
  • Πρόσθεσε, ότι την ύφεση αυτή η ελληνική τουριστική πολιτική την αντιμετωπίζει με όλα τα μέσα, ώστε το εγχώριο τουριστικό προϊόν να γίνει πιο ανταγωνιστικό.
  • Τόνισε, ότι πρώτη προτεραιότητα για την τουριστική ανάπτυξη είναι η προώθηση νέων – εναλλακτικών μορφών τουρισμού που θα συμπληρώνουν σε όλους του Νομούς της χώρας, τον καλοκαιρινό τουρισμό.
  • Ανέφερε με έμφαση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 αποτελούν ένα ιδιαίτερα ενισχυτικό στοιχείο για την τουριστική ανάπτυξη και κυρίως με την εκμετάλλευση της μετά τους αγώνες περιόδου, όπως συνέβη και με τις άλλες Ολυμπιακές πόλεις.
  • Ανακοίνωσε πως επιδίωξη της πολιτικής στον τουρισμό είναι το “άνοιγμα” και νέων αγορών, όπως της Κίνας, των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης κά.
  • Σημείωσε πως για πρώτη φορά η διαφημιστική καμπάνια για τον επόμενο χρόνο (2003) θα αρχίσει πριν το τέλος του τρέχοντος έτους με όλα τα θετικά οφέλη από την έγκαιρη παρουσία της τουριστικής Ελλάδας στις διεθνείς αγορές.

Τέλος, αναφέρθηκε στα 300 μεγάλα τουριστικά έργα που πραγματοποιούνται από την ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα και προσελκύουν σημαντικές ξένες και ελληνικές επενδύσεις, καθώς και στις δυνατότητες που παρέχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα (Γ΄ΚΠΣ, ΠΕΠ κα).

Στην συνέντευξη παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης (αρμόδιος για θέματα τουρισμού) κ. Δ. Γεωργακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Δ. Γεωργαράκης και οι πρόεδροι του ΕΟΤ κ. Ι. Πατέλλης και της HELEXPO κ. Β. Κουρτέσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024