Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΤο “Αθηναϊς” μέλος των “Historic Conference Centers of Europe”

Το “Αθηναϊς” μέλος των “Historic Conference Centers of Europe”

Μια σημαντική διπλή διεθνή πρωτιά για την Ελλάδα και την Αθήνα στο χώρο των αυτόνομων συνεδριακών κέντρων κέρδισε ο πολυχώρος “Αθηναϊς”

Μια σημαντική διπλή διεθνή πρωτιά για την Ελλάδα και την Αθήνα στο χώρο των αυτόνομων συνεδριακών κέντρων κέρδισε ο πολυχώρος “Αθηναϊς”.<...>

Συγκεκριμένα ο πολυχώρος “Αθηναίς” είναι το πρώτο συνεδριακό κέντρο από την Ελλάδα και το μοναδικό διεθνώς μη ιστορικό κτίριο μέλος των Historic Conference Centers of Europe (HCCE). Η “Αθηναϊς” επελέγη ως το 22ο μέλος του HCCE και παρότι δεν είναι ιστορικό κτίριο διακρίθηκε για τις υψηλές προδιαγραφές αισθητικής και αρχιτεκτονικής που διαθέτει. Αλλά κριτήρια ήταν ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την κάλυψη συνεδρίων κύρους και το επίπεδο των ποιοτικών υπηρεσιών με την ανάλογη επαγγελματική στελέχωση.

Λόγω της αυστηρότητας των κριτηρίων του HCCE μόνο 22 συνεδριακά κέντρα της Ευρώπης είναι μέλη του, καθένα όμως από αυτά αποτελεί ένα μοναδικό κτίριο-μνημείο. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το “Palacio da Bolsa” στο Πόρτο της Πορτογαλίας, το “Hofburg Palace” στη Βιέννη της Αυστρίας, το “Palais des Papes” στην Αβινιόν της Γαλλίας, το “Congress Casino Baden” καθώς και το “Dublin Castle Conference Center”, στο οποίο φιλοξενήθηκε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Σύνοδος Κορυφής στην Ιρλανδία.

Η κ. Μαριλένα Μαμιδάκη-Κοκκινέα και ο κ. Νάσος Κοκκινέας επεσήμαναν σε σχετικές δηλώσεις τους ότι το “Αθηναϊς”, μετά και από την τιμητική αυτή διάκριση, μπορεί να αποτελέσει -ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση- ένα από τους χώρους διοργάνωσης εκδηλώσεων υψηλού κύρους. Πολύ περισσότερο, πρόσθεσαν, όταν φιλοξενεί και το μοναδικό στο είδος του Μουσείο Πιερίδη Αρχαίας Κυπριακής Τέχνης, με σημαντικά εκθέματα που μαρτυρούν την οικονομική και κοινωνική εξέλιξη της Κύπρου στο πέρασμα των αιώνων.

Ο χώρος έχει ήδη φιλοξενήσει και συνεχίζει να φιλοξενεί σημαντικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ενώ για το άμεσο μέλλον σχεδιάζονται εκδηλώσεις με την συμμετοχή καλλιτεχνών υψηλής ποιότητας και διεθνούς φήμης μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται καλλιτέχνες από το θέατρο Μπολσόϊ κ.α.

Ας σημειωθεί ότι ήδη υπάρχει ζήτηση από μεγάλες εταιρίες για την διοργάνωση εκδηλώσεων κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά μετά την ένταξη του χώρου στο Historic Conference Centers of Europe.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024