Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΣχολέςΠρόγραμμα “Τουρισμός διαμέσου αρχαιολογικών μνημείων, πολιτισμών και παραδόσεων”
Πολύπλευρες δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους

Πρόγραμμα “Τουρισμός διαμέσου αρχαιολογικών μνημείων, πολιτισμών και παραδόσεων”

Το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διά βίου μάθησης Σωκράτης – Comenius, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Τουρισμός διά μέσου […]

Το 7ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διά βίου μάθησης Σωκράτης – Comenius, που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα<...> Κρατικών Υποτροφιών. Ο τίτλος του προγράμματος είναι “Τουρισμός διά μέσου αρχαιολογικών μνημείων, πολιτισμών και παραδόσεων”. Στη σύμπραξη αυτή συμμετέχουν συνολικά τέσσερα σχολεία από τις χώρες Ελλάδα, Τουρκία, Δημοκρατία της Τσεχίας και Ισπανία. Ο στόχος του προγράμματος είναι να διερευνηθεί ο ρόλος των αρχαιολογικών μνημείων, του πολιτισμού και της παράδοσης στη μορφή του τουρισμού σε κάθε χώρα και να εντοπιστούν ομοιότητες και διαφορές.

Η διερεύνηση αυτή γίνεται με συναντήσεις σε κάθε χώρα, επισκέψεις σε αρχαιολογικά μνημεία, γνωριμία με τον πολιτισμό, την παράδοση, τη μουσική, το χορό και γενικότερα τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της κάθε χώρας. Η μελέτη συνεχίζεται με τη χρήση των νέων τεχνολογιών και ανταλλαγή email μεταξύ των μαθητών, αλλά και των καθηγητών. Όλοι κατανοούν τη χρησιμότητα της γνώσης μιας ξένης γλώσσας για την επικοινωνία, αλλά και την ανάγκη χρήσης των νέων τεχνολογιών που εκμηδενίζουν αποστάσεις και καθιστούν την επικοινωνία εφικτή και άμεση.

Σε επιστολή του 7ου Γενικού Λυκείου αναφέρονται τα εξής: “Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι διεύρυνση των οριζόντων μαθητών και καθηγητών, η δημιουργία ευρωπαϊκής συνείδησης, η ανοχή στη διαφορετικότητα του άλλου, μια διαφορετικότητα που υπάρχει και που θα πρέπει να είναι πηγή συμβίωσης και όχι αποκλεισμού, διαχωρισμού και ρατσιστικών τάσεων. Για τη χώρα μας, η οποία είναι καταφύγιο ανθρώπων από διάφορα μέρη του πλανήτη μας, είναι πολύ σημαντικό ειδικά για τη νέα γενιά να γαλουχηθεί σε πνεύμα ανοχής, φιλοξενίας για να συνεχίσουμε να λέμε: Η Ελλάδα η χώρα του Ξένιου Δία. Τονίζουμε ότι οι μαθητές που επισκέπτονται την Κρήτη θα φιλοξενηθούν από τις οικογένειες των μαθητών μας”.

Το Σωκράτης- Comenius είναι ένα πρόγραμμα δράσης που εφαρμόζεται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα στον τομέα της εκπαίδευσης και βασίζεται στα άρθρα 149 και 150 της συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιδιώκει, να ενισχύσει την ευρωπαϊκή διάσταση της εκπαίδευσης κάθε επιπέδου και να παράσχει ευρεία διακρατικά πρόσβαση στους εκπαιδευτικούς πόρους στην Ευρώπη, προωθώντας παράλληλα την ισότητα των ευκαιριών σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης, να προωθήσει την ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της γνώσης των γλωσσών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως των λιγότερο διαδεδομένων και των λιγότερο διδασκομένων, ώστε να ενισχυθεί η κατανόηση και η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να καλλιεργήσει τη διαπολιτισμική διάσταση της παιδείας, να προωθήσει τη συνεργασία και την κινητικότητα στον τομέα της εκπαίδευσης, να αναπτύξει την ανοχή και τη συνεργασία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, καθώς την κατανόηση της διαφορετικότητας των ευρωπαϊκών πολιτισμών το σεβασμό και την προστασία αυτών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024