Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΣεμινάρια Σπηλαιολογικού Τουρισμού

Σεμινάρια Σπηλαιολογικού Τουρισμού

Άρχισε από χθες, το καθιερωμένο πια, ετήσιο τρίμηνο σεμινάριο Επιστημονικής και αθλητικής Σπηλαιολογίας που οργανώνει η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία (ΕΣΕ) και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και εκδρομές για πρακτική εξάσκηση. Το […]

Άρχισε από χθες, το καθιερωμένο πια, ετήσιο τρίμηνο σεμινάριο Επιστημονικής και αθλητικής Σπηλαιολογίας που οργανώνει η<...> Ελληνική Σπηλαιολογική<.> Εταιρία (ΕΣΕ) και περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα και εκδρομές για πρακτική εξάσκηση.
Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε νέες και νέους φυσιολάτρες, σπουδαστές και φοιτητές που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το "χόμπι" της σπηλαιολογίας και να γνωρίσουν τα υπεράριθμα-αν και άγνωστα στο ευρύ κοινό- σπήλαια σε όλη την Ελλάδα και τον μαγευτικό κόσμο τους. Η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρία δραστηριοποιείται 50 χρόνια και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει στο αρχείο της, μελετήσει η ερευνήσει περισσότερα από 10 χιλιάδες σπήλαια, βάραθρα, υπόγειους ποταμούς κλπ στον ελληνικό χώρο.
Στο σεμινάριο, που θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Ιουνίου 2000, διδάσκουν καθηγητές πανεπιστημίου, ειδικοί επιστήμονες, σπηλαιολόγοι και σπηλαιοδύτες, όλοι ενεργά μέλη της ΕΣΕ, με σύγχρονα εποπτικά μέσα και αναπτύσσουν όλη τη σχετική με τη Σπηλαιολογία θεματολογία, όπως γεωλογία, φυσική γεωγραφία, παλαιοντολογία, κλιματολογία, ανθρωπολογία, βιολογία, χαρτογράφηση σπηλαίων, αναρριχήσεις-καταρριχήσεις σπηλαιοβαράθρων, προσανατολισμός, χρήση πυξίδας, σπηλαιοδιάσωση, φωτογράφηση σπηλαίων κά.
Η 'ενεργοποίηση' αυτή συμβάλλει και στην ανάπτυξη του Σπηλαιολογικού Τουρισμού, που αποτελεί μία από τις ειδικές μορφές Τουρισμού.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή φυσική κατάσταση των συμμετασχόντων και ο στοιχειώδης σπηλαιολογικός εξοπλισμός.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024