Τελευταία νέα
ΑρχικήΕξοπλισμός & ΠρομήθειεςΤουριστικών Επιχειρήσεων & ΞενοδοχείωνΦρέσκο Χατζημιχάλη: Μια φρέσκια ιδέα από το Κτήμα Χατζημιχάλη

Φρέσκο Χατζημιχάλη: Μια φρέσκια ιδέα από το Κτήμα Χατζημιχάλη

Μόλις δύο μήνες μετά τον τρύγο του 2005 το Φρέσκο Χατζημιχάλη, το ελληνικό `nouveau`, έρχεται στα ποτήρια των καταναλωτώνγια να το απολαύσουν. Το Φρέσκο Χατζημιχάλη είναι το πρώτο κρασί της […]

Μόλις δύο μήνες μετά τον τρύγο του 2005 το Φρέσκο Χατζημιχάλη, το ελληνικό `nouveau`, έρχεται στα ποτήρια των καταναλωτών<...>για να το απολαύσουν. Το Φρέσκο Χατζημιχάλη είναι το πρώτο κρασί της κάθε σοδειάς και πρέπει να καταναλωθεί νέο γιατί έτσι κρατάει την φρεσκάδα και την ιδιαιτερότητα των χαρακτηριστικών του.

Τα σταφύλια για το Φρέσκο Χατζημιχάλη είναι Μαυρούδια και Syrah, που επιλέγονται αυστηρά από τα αμπελοτόπια του Κτήματος και διατηρούν την φρεσκάδα τους φτάνοντας γρήγορα στο Οινοποιείο. Χρησιμοποιείται η τεχνική που είναι γνωστή ως `maceration carbonique`. Ολόκληρες οι ρόγες των σταφυλιών τοποθετούνται μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές χωρίς την παρουσία οξυγόνου. Η ζύμωση συντελείται μέσα στη ρόγα και μας δίνει ένα κρασί με φρουτώδη αρώματα, ελκυστικό χρώμα, ευκολόπιοτο, με γεμάτο χαρακτήρα.

Το Φρέσκο Χατζημιχάλη είναι, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Κτήματος, άποψη, μια στάση ζωής. Ένα χαρούμενο κρασί που αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει το χειμώνα.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024