Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΚυριακή για παιδιά στο Κτήμα Χατζημιχάλη

Κυριακή για παιδιά στο Κτήμα Χατζημιχάλη

Αφιερωμένη στα παιδιά ήταν η περασμένη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008, στο Κτήμα Χατζημιχάλη. Στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Seavilization, ειδικευμένοσε δραστηριότητες οινικού […]

Αφιερωμένη στα παιδιά ήταν η περασμένη Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2008, στο Κτήμα Χατζημιχάλη. Στα πλαίσια των θεματικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τουριστικό γραφείο Seavilization, ειδικευμένο<...>σε δραστηριότητες οινικού και γαστρονομικού τουρισμού, γονείς και παιδιά κατέφθασαν στο Κτήμα με το wine bus και με πολύ καλή διάθεση για παιχνίδι οι μικροί και, φυσικά, για κρασί, οι μεγαλύτεροι!

Ο ανιματέρ «Τουρλού Τουρλού», καθώς και έμπειρη μουσειοπαιδαγωγός ήταν εκεί για να ψυχαγωγήσουν με παιχνίδια και δραστηριότητες τους πρωταγωνιστές της ημέρας. Τα παιδιά βρέθηκαν στον αμπελώνα, στο οινοποιείο και στις υπόγειες κάβες του Κτήματος και, στη συνέχεια, απόλαυσαν ένα βιωματικό παιχνίδι σχετικά με το αμπέλι και το σταφύλι. Για λίγες ώρες, οι μικροί επισκέπτες μετατράπηκαν σε λιλιπούτειους σεφ και έφτιαξαν υγιεινά σάντουιτς και θρεπτικές σαλάτες, μαθαίνοντας μικρά μυστικά της σωστής διατροφής, ενώ ένα απολαυστικό γλυκό επιβράβευσε τις προσπάθειες τους στο τέλος του προγράμματος.

Οι γονείς, απαλλαγμένοι από την έννοια των παιδιών, ξεναγήθηκαν στο Κτήμα Χατζημιχάλη και πραγματοποίησαν γευστική δοκιμή εκλεκτών ετικετών με την καθοδήγηση ειδικού οινολόγου του Κτήματος, μαθαίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ιστορία του κρασιού, τη διαδικασία παραγωγής, αλλά και της σωστής κατανάλωσης και απόλαυσης του.

Κατόπιν παρότρυνσης όλων όσοι, λόγω καιρικών συνθηκών, δίστασαν να συμμετάσχουν, η «Κυριακή για παιδιά» θα επαναληφθεί σύντομα. Μέχρι τότε, το Κτήμα Χατζημιχάλη και το Seavilization Travel προσκαλούν όλους στην επόμενη θεματική εκδήλωση, σε σχέση με το φαγητό και το κρασί και τους ιδανικότερους συνδυασμούς γεύσεων την Κυριακή 6 Απριλίου 2008.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024