Τελευταία νέα

Fumees de Sauvignon από το Κτήμα Χατζημιχάλη

To Κτήμα Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας των αμπελοτοπίων και των μικροοινοποιήσεων, που υπηρετεί πιστά από την πρώτη του στιγμή, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο κρασί, το Fumees de Sauvignon. Στις Ράχες […]

To Κτήμα Χατζημιχάλη, στο πλαίσιο της φιλοσοφίας των αμπελοτοπίων και των μικροοινοποιήσεων, που υπηρετεί πιστά από την πρώτη του στιγμή, δημιούργησε ένα ιδιαίτερο κρασί, το Fumees de Sauvignon. Στις Ράχες Γαλανού και σε υψόμετρο<...>που ξεπερνά τα 350 μέτρα, 20 περίπου στρέμματα Sauvignon Blanc βρίσκουν ένα ιδιαίτερο μικροκλίμα, ικανό να παράγει ένα κρασί με προσωπικότητα. Οι πρωινές ομίχλες που μοιάζουν με καπνούς (fumees = καπνοί), χαρακτηριστικό γνώρισμα του μικροκλίματος, εξασφαλίζουν στο Αμπελοτόπι του Sauvignon Blanc την απαιτούμενη υγρασία και συμβάλλουν στη διαμόρφωση άριστων κλιματολογικών συνθηκών κατά τη διάρκεια του έτους. Η παραγωγικότητα του συγκεκριμένου αμπελώνα δεν ξεπερνά τα 600 κγρ. σταφύλι ανά στρέμμα, με τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες.

Το Κτήμα Χατζημιχάλη παράγει προσεκτικά την πρώτη ύλη και δίνει ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο διάπλασής της: ο πρόρογος οδηγείται σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια 228lt., για να ζυμωθεί σε επαφή με το ξύλο της δρυός και να αποκτήσει πολυπλοκότητα. Στη συνέχεια, η παραμονή με τις οινολάσπες και η περιοδική ανάδευσή τους με τη μέθοδο batonnage προσδίδει όγκο στη γεύση του Sauvignon Blanc. Η παραμονή για περίπου 10 μήνες στα βαρέλια όπου ζυμώθηκε και ωρίμασε, αφήνει τις τελευταίες πινελιές σε ένα άρτιο και ολοκληρωμένο οινικό αποτέλεσμα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του Fumees de Sauvignon είναι η αρμονική συνεύρεση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας του Sauvignon Blanc με την πολυπλοκότητα και τη λιπαρότητα της μακράς διάπλασης στο βαρέλι.

To Fumees de Sauvignon kυκλοφορεί το δεύτερο καλοκαίρι μετά τον τρύγο του και το όνομά του οφείλεται στο όνομα της ποικιλίας (Sauvignon = Fume Blanc), στη μακρόχρονη παλαίωσή του στο βαρέλι, αλλά και στις πρωινές ομίχλες που χαρακτηρίζουν το αμπελοτόπι του.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024