Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑγορά της Virgin Sun από την First Choice

Αγορά της Virgin Sun από την First Choice

Με την αγορά ύψους 5,9 εκατ. λιρών της Virgin Sun από την First Choice, διαγράφεται ουσιαστικά το όνομα Virgin από την αγορά των ταξιδιών κοντινών αποστάσεων, μετά από πολύμηνο προβληματισμό […]

Με την αγορά ύψους 5,9 εκατ. λιρών της Virgin Sun<.> από την First Choice, διαγράφεται ουσιαστικά το όνομα<...> Virgin από την αγορά των ταξιδιών κοντινών αποστάσεων, μετά από πολύμηνο προβληματισμό για το μέλλον της εταιρίας έπειτα από απόφαση να μην εκδώσει πρόγραμμα για το χειμώνα 2001-2002.

Ο διευθύνων σύμβουλος της First Choice, κ. Peter Long, παραδέχθηκε ότι το 'κλειδί' στην απόφαση για την κίνηση αυτή ήταν τα πραγματικά πολύτιμα slots που είχε η Virgin Sun στο Gatwick και στο Manchester. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η First Choice αναμένεται να διατηρήσει λιγότερο από το ένα τρίτο των προϊόντων της Virgin Sun.

"Η Virgin Sun θα πάψει να υφίσταται και θα ενσωματωθεί στο καλοκαιρινό μας πρόγραμμα από το 2002" δήλωσε ο κ. Long και πρόσθεσε ότι "Έχουμε επιλέξει από το πρόγραμμα της Virgin Sun και διατηρήσαμε τα καλύτερα καταλύματα της. Η Virgin Sun προγραμμάτιζε 350.000 με 400.000 τουρίστες για φέτος, αλλά εμείς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε με τέτοια νούμερα".

Η First Choice θα αναλάβει την επιχείρηση μετά την 1η Νοέμβρη, για να αποφύγει την αναμενόμενη ζημιά από το ερχόμενο καλοκαίρι. Όμως, θα προωθήσει αυτό το καλοκαίρι την Virgin Sun μέσα από την δική της αλυσίδα λιανικών πωλήσεων που είναι τα Travel Choice. Μετά από συμφωνία με την Virgin, η τιμή των 5,9 εκατ. λιρών ενδέχεται να μειωθεί, εφόσον πάνε καλά οι πωλήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να ξεχρεώσουν απλώς ότι χρέη έχουν δημιουργηθεί από τα συμβόλαια της εταιρίας με ξενοδοχεία.

Να σημειώσουμε ότι η First Choice αγόρασε και το 75% του Citalia, που εξειδικεύεται στην Ιταλία, Ισπανία και Ευρώπη, ενώ από πέρυσι στα πλαίσια της στρατηγικής της για εξάπλωση στην Ευρώπη, αγόρασε το τουρκικό γκρουπ Ten Tour Group μαζί με τις θυγατρικές του στην Ευρώπη, καθώς και το ισπανικό Barcelo Travel.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024