Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠτώση των κρατήσεων και οικονομικές απώλειες από τον Thomas Cook

Πτώση των κρατήσεων και οικονομικές απώλειες από τον Thomas Cook

Η γνωστή αλυσίδα τουριστικών γραφείων Thomas Cook, ιδιοκτησίας της Lufthansa και KarstadtQuelle στη Γερμανία, έχασε περίπου 250 εκατ. λίρες Αγγλίας το πρώτο εξάμηνο του έτους και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα οι […]

Η γνωστή αλυσίδα τουριστικών γραφείων Thomas Cook<.>, ιδιοκτησίας της Lufthansa και<...> KarstadtQuelle στη Γερμανία, έχασε περίπου 250 εκατ. λίρες Αγγλίας το πρώτο εξάμηνο του έτους και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα οι κρατήσεις παραμένουν μειωμένες κατά 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τα προσωρινά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος Karstadt ήταν αρκετά χειρότερα από ότι περίμεναν οι αναλυτές της αγοράς, γεγονός που οφείλεται μερικώς και στην πτώση των τουριστικών δραστηριοτήτων του ομίλου. Ο Thomas Cook είναι υπεύθυνος για ζημιές ύψους 135 εκατ. λίρών Αγγλίας σε σύνολο ζημιών 212 εκατ. λίρες. Ο Thomas Cook στην Αγγλία χάνει άλλα 120 εκατ. λίρες περίπου.

Βέβαια ανακοίνωση του Thomas Cook σημειώνει ότι οι κρατήσεις έχουν βελτιωθεί τις τελευταίες εβδομάδες αλλά παραμένουν σε πτώση διψήφιου αριθμού από χρονιά σε χρονιά. Η εταιρία δεν έδωσε κανένα στοιχείο για τα πιθανά της οικονομικά αποτελέσματα για όλη την χρονιά του 2002 και τις προβλέψεις της, αλλά επέμεινε στην δήλωση της ότι οι περισσότερες πωλήσεις της γίνονται το δεύτερο μισό κάθε έτους.

Άλλες πιθανές αιτίες κατονομάστηκαν από την εταιρία η πτώση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην Ευρώπη και η κακή οικονομική κατάσταση στην Γερμανία.

Τα γερμανικά τουριστικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι οι μεγαλύτεροι tour operators έχουν ανακοινώσει ότι οι πωλήσεις τους έχουν μειωθεί φέτος, κυρίως γιατί οι πολίτες προτιμούν να κινούνται κοντά στα σπίτια τους μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Το MyTravel ανακοίνωσε ότι τον περασμένο μήνα οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 5% σε σχέση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024