Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΜεγάλο το πλήγμα και των ξενοδοχείων από την πτώχευση του XL Group
Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας

Μεγάλο το πλήγμα και των ξενοδοχείων από την πτώχευση του XL Group

Επιστολή προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, σχετικά με την χρεοκοπία του XL Group απέστειλε την Παρασκευή η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες στην τουριστική αγορά είναι μεγάλες, όχι μόνο για τους τουρίστες του Νομού Μαγνησίας, αλλά σε τεράστιο βαθμό και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις…

Επιστολή προς τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, σχετικά με την χρεοκοπία του XL Group απέστειλε την Παρασκευή η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, επισημαίνοντας πως οι συνέπειες στην τουριστική αγορά<...>είναι μεγάλες, όχι μόνο για τους τουρίστες του Νομού Μαγνησίας, αλλά σε τεράστιο βαθμό και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

“Είναι απαράδεκτο” αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση στην επιστολή της, “οι Έλληνες ξενοδόχοι να μην είναι εξασφαλισμένοι νομικά, να μην είναι θωρακισμένοι μέσα από ένα ασφαλιστικό πλαίσιο, το οποίο θα έδινε τη δυνατότητα σε τέτοιες περιπτώσεις να διεκδικήσουνε μέρος ή το σύνολο των χαμένων χρημάτων τους. Οι χαμηλές τιμολογιακές πολιτικές που εξασφαλίζουν δωμάτια, οι εν λόγω tour operators και η συχνή πια ετήσια πτώχευση ενός tour operator, δημιουργούν τεράστιο οικονομικό πρόβλημα στους ξενοδόχους, οι οποίοι δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα τεράστια οικονομικά ανοίγματα τα οποία δημιουργούν οι εν λόγω πτωχεύσεις”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση καλεί την τουριστική ηγεσία της χώρας στο επικείμενο νομοσχέδιο για τη λειτουργία των τουριστικών γραφείων να δοθεί ειδική μέριμνα για τους tour operators, που διακινούν κόσμο μέσω των τουριστικών γραφείων του εσωτερικού προκειμένου να παρέχεται ασφάλιση για την εξασφάλιση των προβλημάτων των ξενοδόχων. “Είναι απαραίτητη προϋπόθεση” υπογραμμίζει η Ένωση “να κατανοήσουμε όλοι ότι το δια ταύτα του κάθε τουριστικού επιχειρηματία είναι η εξασφάλιση του τζίρου και όχι οι αφίξεις οι οποίες δεν εξοφλούνται. Το ειδικό ασφαλιστικό καθεστώς, το οποίο υπάρχει για την εξασφάλιση από τέτοιες περιπτώσεις, του τζίρου και το οποίο θα μπορούσαν να το κάνουν οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες δυστυχώς δεν συμφέρει τις μικρές ξενοδοχειακές μονάδες”.

Καταλήγοντας, οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας τονίζουν: “Είναι απαραίτητο το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, να συντονίσει και να δρομολογήσει τις πιθανές νομοθετικές ρυθμίσεις με τη δημιουργία του απαραίτητου ασφαλιστικού πλαισίου ώστε να εξασφαλιστεί νομοθετικό πλαίσιο τόσο στο μικρό, όσο και στο μεγάλο ξενοδόχο”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024