Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΠοινικές διώξεις για σε βαθμό κακουργήματος για την HFD και Falcon

Ποινικές διώξεις για σε βαθμό κακουργήματος για την HFD και Falcon

Ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε ποινικές διώξεις για διατάραξη ασφάλειας πλοίων από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ανθρώπων, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, ηθική αυτουργία, σε […]

Ο εισαγγελέας Πειραιά, Γρηγόρης Πεπόνης, άσκησε ποινικές διώξεις για διατάραξη ασφάλειας πλοίων από την οποία θα μπορούσε<...> να προκύψει κίνδυνος ανθρώπων, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, ηθική αυτουργία, σε ψευδείς βεβαιώσεις και υφαρπαγή ψευδών βεβαιώσεων, εναντίον των εταιριών Hellas Flying Dolphins (HFD<.>) και Falcon AE, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου.

Οι παραπάνω διώξεις αφορούν ένα κακούργημα και τρία πλημμελήματα, και ασκήθηκαν μετά την παραλαβή πορίσματος δύο πραγματογνωμόνων, οι οποίοι από το Δεκέμβριο του 2000 με εντολή του εισαγγελέα και με αφορμή την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει σε ιπτάμενο δελφίνι της τότε MFD, πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε 15 υδροπτέρυγα σκάφη της MFD και τρία σκάφη της Falcon.

Η κατηγορία της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων αφορά τους επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ και οι υπόλοιπες τους νόμιμους εκπροσώπους των δύο εταιριών.

Μετά την δημοσίευση του παραπάνω γεγονότος η Hellas Flying Dolphins έσπευσε να δηλώσει ότι “από δημοσιογραφικούς κύκλους και ΜΜΕ περιήλθε σε γνώση της εταιρίας μας ότι έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις εναντίων εταιριών που δρομολογούν Υδροπτέρυγα πλοία. Η εταιρία μας διαθέτοντας στόλο Υδροπτερύγων που εξυπηρετούν δρομολογιακές γραμμές της Ακτοπλοΐας, επιθυμεί να διαβεβαιώσει το επιβατικό κοινό ότι τα πλοία της, αυτής της κατηγορίας, πληρούν όλους τους ισχύοντες εθνικούς και διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας, παρακολουθούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα από εγκεκριμένους διεθνείς νηογνώμονες και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, που πιστοποιούν την αξιοπλοΐα και την ασφάλεια που παρέχουν στους επιβαίνοντες σε αυτά. Η εταιρία μας, μόλις λάβει αρμοδίως και επίσημη γνώση των αιτιάσεων, θα τοποθετηθεί σχετικά”.

Σήμερα επίσης, πραγματοποιείται γενική συνέλευση της Hellas Flying Dolphins με βασικό θέμα την εξέταση της πορείας της εταιρίας, την ανανέωση του στόλου της, και τις εξελίξεις στο ζήτημα της συνεργασίας με τη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024