Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε εξέλιξη η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Hellas Flying Dolphins

Σε εξέλιξη η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Hellas Flying Dolphins

Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 της Hellas Flying Dolphins που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα επιβεβαιώνουν την ανάκαμψη της εταιρίας μετά τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών και σηματοδοτούν την είσοδό της […]

Τα οικονομικά αποτελέσματα της χρήσης 2003 της Hellas Flying Dolphins που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα επιβεβαιώνουν<...> την ανάκαμψη της εταιρίας μετά τις δύσκολες συνθήκες των τελευταίων ετών και σηματοδοτούν την είσοδό της σε μια νέα φάση ανάπτυξης.

Η χρήση 2003 είναι η πρώτη κερδοφόρα χρήση μετά από τρία συνεχή ζημιογόνα έτη και το ύψος των καθαρών κερδών αποτελεί το δεύτερο καλύτερο αποτέλεσμα όλων των εταιριών της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας για το έτος 2003. Συγκεκριμένα, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ανέρχονται σε 19,4 εκατ. ευρώ, περίπου τρεις φορές μεγαλύτερα από εκείνα του έτους 2002, ενώ τα καθαρά κέρδη φθάνουν τα 7,1 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 49,3 εκατ. ευρώ του έτους 2002.

Ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 134,4 εκατ. ευρώ μειωμένος κατά 5,8 % έναντι του προηγουμένου έτους ως αποτέλεσμα του μειωμένου αριθμού των δρομολογημένων πλοίων αλλά και της στασιμότητας της συνολικής αγοράς. Τα λειτουργικά έξοδα των πλοίων μειώθηκαν όμως σε σημαντικά μεγαλύτερο ποσοστό εκείνου της μείωσης του κύκλου εργασιών (15,3 % έναντι του 2002), ως αποτέλεσμα του προγράμματος αναδιάταξης του στόλου και ανασχεδιασμού των δρομολογίων που εφαρμόσθηκε επιτυχώς από τη διοίκηση της εταιρίας. Επίσης επιτεύχθηκε μείωση κατά 17 % των εξόδων διάθεσης και διοίκησης με την εφαρμογή προγράμματος περιορισμού και ορθολογικοποίησης των αντίστοιχων δαπανών.

Η μείωση κατά 23,6 % των χρηματοοικονομικών εξόδων αλλά κυρίως η συρρίκνωση κατά 67 % των εκτάκτων εξόδων, η οποία οφείλεται στην εξυγίανση του ισολογισμού που ολοκληρώθηκε στις δύο προηγούμενες χρήσεις (2001 και 2002), οδήγησε σε καθαρά κέρδη ύψους 7,1 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας ισχυροποιήθηκε ακόμα περισσότερο παραμένοντας η υγιέστερη σε όλο τον κλάδο της ελληνικής ακτοπλοΐας. Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι εξαιρετικά υψηλά (31,5 εκατ. ευρώ) αυξημένα κατά 50 % έναντι του προηγούμενου έτους, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός στις 31.12.2003 παραμένει χαμηλός (61,2 εκατ. ευρώ) μειωμένος κατά 12,1 % έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η αντιστροφή της ζημιογόνου πορείας της εταιρίας ήταν το αναγκαίο βήμα αλλά δεν αρκεί από μόνη της για την ανάπτυξη της εταιρίας και την περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας της. Αυτή θα στηριχθεί κύρια στο πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο που έχει ήδη εκπονηθεί και περιλαμβάνει επενδυτικό πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου και αναβάθμισης των παρεχομένων υπηρεσιών. Ήδη υλοποιείται η πρώτη του φάση με την παραγγελία ναυπήγησης του πέμπτου ταχύπλοου τύπου Highspeed στα ναυπηγεία AUSTAL της Αυστραλίας που θα προστεθεί τον Ιούνιο του 2005 στο στόλο της εταιρίας που δραστηριοποιείται στις γραμμές των Κυκλάδων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο λαμβάνοντας υπόψη την επάνοδο της εταιρίας σε κερδοφορία, την ισχυρή κεφαλαιακή θέση και την αυξημένη ρευστότητά της και έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στην ικανότητα της εταιρίας να υποστηρίξει την περαιτέρω ανάπτυξή της αποφάσισε να προτείνει στην προσεχή Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων (28 Μαΐου 2004) τη διανομή μερίσματος συνολικού ύψους 3.880.750 ευρώ, ήτοι ευρώ 0,05 ανά μετοχή.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024