Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΘα προσεγγίσει τον Πειραιά το Aurora για ανεφοδιασμό σε φάρμακα

Θα προσεγγίσει τον Πειραιά το Aurora για ανεφοδιασμό σε φάρμακα

Την υγειονομική υποστήριξη των 430 επιβατών που έχουν προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα επί του κρουαζιερόπλοιου Aurora αποφάσισαν τελικά από κοινού, ο ΥΕΝ Γιώργος Πασχαλίδης, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο αρχηγός […]

Την υγειονομική υποστήριξη των 430 επιβατών που έχουν προσβληθεί από γαστρεντερίτιδα επί του κρουαζιερόπλοιου Aurora αποφάσισαν τελικά από<...> κοινού, ο ΥΕΝ Γιώργος Πασχαλίδης, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο αρχηγός του ΛΣ αντιναύαρχος Χρήστος Δελημιχάλης και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Έτσι το κρουαζιερόπλοιο που έχει προβληθεί από τον ιό Norovirus δεν θα καταπλεύσει στο λιμάνι αλλά θα παραμείνει για όσο χρειασθεί στο αγκυροβόλιο του Πειραιά. Ο ιός αυτός εμφανίζεται συνήθως στα κρουαζιερόπλοια και έχει πλήξει 430 τουλάχιστον επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Aurora, που απέπλευσε από το Σαουθάμπτον της Αγγλίας με 1900 επιβάτες και 837 μέλη του πληρώματος (στην πλειοψηφία τους Βρετανοί υπήκοοι).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ο υπουργός κ. Κώστας Στεφανής επισήμανε ότι λειτούργησε άμεσα ο μηχανισμός υγειονομικής ετοιμότητας και επιδημιολογικής επιτήρησης με αποτέλεσμα να υπάρχει πλήρης ενημέρωση έπειτα από σχετική επαφή με τους υπευθύνους του πλοίου και τον αρχίατρο της εταιρίας που διαχειρίζεται το κρουαζιερόπλοιο στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Υγείας κάνει λόγο για επιδημία από τον συγκεκριμένο ιό και επισημαίνει ότι ήδη έχουν ληφθεί στο πλοίο μέτρα όπως η απομόνωση των ασθενών που νοσούν και η σίτισή τους στην καμπίνα, η διακοπή του μπουφέ στην τραπεζαρία, ενώ πριν από δέκα μέρες είχε διαταχθεί και η απολύμανση του πλοίου.

“Παρακολουθούμε την εξέλιξη της πορείας της επιδημίας και αντιμετωπίζουμε όλα τα ενδεχόμενα με περίσκεψη. Δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία ως προς την υγειονομική προστασία του πληθυσμού”, αναφέρει ο υπουργός Υγείας ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για το θέμα και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γιώργο Πασχαλίδη και την υπερνομάρχη κ. Φώφη Γεννηματά.

Επιστήμονες εκτιμούν ότι ο κίνδυνος από έναν τέτοιο ιό είναι μικρός καθώς τα συμπτώματα είναι ήπια με κυριότερο αυτό της διάρροιας και εξηγούν ότι θα ήταν ενδεχομένως υπερβολή να τεθεί το πλοίο σε καραντίνα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024