Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΚανένα ενδιαφέρον μέχρι στιγμής από τους ευρωπαίους για τις ελληνικές θάλασσες

Κανένα ενδιαφέρον μέχρι στιγμής από τους ευρωπαίους για τις ελληνικές θάλασσες

Υποστηριχτής του αιτήματος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χ. Παπουτσή για την ίδρυση και εγκατάσταση στον Πειραιά της “Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας”, εμφανίζεται και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της […]

Υποστηριχτής του αιτήματος του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Χ. Παπουτσή για την ίδρυση και εγκατάσταση στον Πειραιά της "Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασφαλείας"<...>, εμφανίζεται και ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. και πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής, ο οποίος χαρακτηρίζει εθνικό το θέμα, σκοπεύει να γνωστοποιήσει στην επίτροπο κ. Ντι Παλάθιο τη στήριξη του στην πρόταση του κ. Παπουτσή, με επιστολή την οποία θα στείλει εντός των προσεχών ημερών. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης ανάλογη επιστολή για τη στήριξη της πρότασης Παπουτσή, θα στείλει στον Ρομάνο Πρόντι και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κ. Καραμανλής.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της επιτρόπου Μεταφορών Ντι Παλάθιο, μέχρι στιγμής παραμένει ανύπαρκτο το ενδιαφέρον από την πλευρά των κοινοτικών εφοπλιστών να δραστηριοποιηθούν στις ελληνικές θάλασσες, μετά την άρση του καμποτάζ το Νοέμβριο του 2002.

Όσον αφορά στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μείωση του ορίου ηλικίας των πλοίων από 35 σε 30 έτη -πρόταση που είχε υποβληθεί από τον κ. Παπουτσή μετά το ναυάγιο του Σάμινα και είχε κριθεί κατ αρχήν θετική από την κ. Παλάθιο- προβλέπεται για το τέλος του 2001.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024