Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΗ Ρωσία μία από τις βασικές ξενοδοχειακές αγορές για το 2012
Πρόκληση η δυσκολία στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για ξενοδοχειακές επενδύσεις

Η Ρωσία μία από τις βασικές ξενοδοχειακές αγορές για το 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ITB BERLIN 2012 – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η Ρωσία αποτελεί, σύμφωνα με την Horwath HTL ένα από τα λίγα "καυτά" σημεία ξενοδοχειακής ανάπτυξης, εκτός της αγοράς της Ασίας/Ειρηνικού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ITB BERLIN 2012 – ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Η Ρωσία είναι μία από τις βασικές αγορές ανάπτυξης στον τομέα των ξενοδοχείων για το 2012, όπως αναφέρθηκε σε συνεδρίαση της ολομέλειας του Διεθνούς Φόρουμ Ξενοδοχειακών Επενδύσεων (International Hotel Investment Forum) στο Βερολίνο. Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του κλάδου, μεταξύ των οποίων ο Michael O’Hare, διευθύνων σύμβουλος της Horwath HTL Russia, παρέστησαν στη συνεδρίαση με τίτλο “Κορυφαίες προβλέψεις για το 2012 – Εσύ πού θα επενδύσεις;”, η οποία εξέτασε την παγκόσμια απόδοση των ξενοδοχείων και της αγοράς ακινήτων, αναζητώντας τις περιοχές με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης τους επόμενους 12 μήνες. Η Horwath HTL (HTL), το αρχαιότερο και μεγαλύτερο δίκτυο συμβούλων στον ξενοδοχειακό τομέα, είναι και χορηγός του International Hotel Investment Forum, που διοργανώνεται για 15η χρονιά φέτος.

Ο O’Hare επεσήμανε μια σειρά από ισχυρούς παράγοντες, που οδηγούν στην εκτίμησή του για τη συγκεκριμένη χώρα, τονίζοντας ιδιαίτερα την υψηλή τιμή του πετρελαίου και, πάνω απ’όλα, τη χρόνια έλλειψη ξενοδοχείων, ιδιαίτερα στις δευτερογενείς και τριτογενείς αγορές, στη μεσαία αγορά, καθώς και την αγορά χαμηλού προϋπολογισμού.

Ο O’Hare, που δραστηριοποιείται στη Ρωσία και τις χώρες της Ρωσικής Ομοσπονδίας για πάνω από 20 χρόνια, δήλωσε ότι οι συνθήκες δημιουργούν ένα από τα λίγα “καυτά” σημεία για ξενοδοχειακή ανάπτυξη, εκτός της αγοράς της Ασίας/ Ειρηνικού. “Βλέπουμε μια πραγματική αύξηση του αριθμού των έργων που μας έχει ζητηθεί να εξετάσουμε, κάτι που είναι πάντα ένα καλό σημάδι εμπιστοσύνης στην αγορά. Η δεύτερη ένδειξη είναι ο αριθμός των επιχειρηματικών συμφωνιών που έχουν ανακοινωθεί, υπογραφεί ή βρίσκονται υπό εξέταση από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, γεγονός που καταδεικνύει όχι μόνο ένα ισχυρό κατασκευαστικό ‘ρεύμα’, αλλά και πραγματικές επενδύσεις στην περιοχή για εγκατάσταση και λειτουργία εμπορικών σημάτων. Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχει μια χρόνια ανεπάρκεια σε ξενοδοχειακές κλίνες στη Ρωσία και την Ουκρανία και ότι η ζήτηση θα πρέπει να ικανοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Προσθέστε στο ‘μίγμα’ τους Χειμερινοί Ολυμπιακούς Αγώνες και το Παγκόσμιο Κύπελλο και θα έχετε όλες τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη”.

Ένα ζήτημα-πρόκληση για την ανάπτυξη πάντως, είναι η δυσκολία στην εξασφάλιση χρηματοδότησης για ξενοδοχειακές επενδύσεις, κάτι που έχει οδηγήσει τους ντόπιους επενδυτές να βρουν άλλους τρόπους εξασφάλισης των συμφωνιών.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024