Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΚ. Λαλιώτης: Σε μεγάλο ποσοστό κατάλληλα τα ελληνικά νερά για κολύμπι

Κ. Λαλιώτης: Σε μεγάλο ποσοστό κατάλληλα τα ελληνικά νερά για κολύμπι

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2000 του προγράμματος Παρακολούθησης Ποιότητας Νερών Κολύμβησης, τα νερά των ελληνικών ακτών είναι κατάλληλα για κολύμπι σε ποσοστό 98,8%. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από […]

Σύμφωνα με την έκθεση για το 2000 του προγράμματος Παρακολούθησης Ποιότητας Νερών Κολύμβησης, τα νερά των ελληνικών ακτών είναι κατάλληλα για κολύμπι σε ποσοστό<...> 98,8%. Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από μετρήσεις σε 1.862 σημεία σε συνολικά 1.348 ακτές. Ακατάλληλα κρίθηκαν τα νερά μόνο σε δεκαέξι σημεία, μεταξύ των οποίων τρία σημεία στην Ελευσίνα, ένα στο Ζούμπερι, τρία στη Σκάλα Ωρωπού και ένα στη Βούλα.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της έκθεσης, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης δήλωσε τα εξής: "Τα συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης για την ποιότητα των νερών κολύμβησης των ελληνικών ακτών για το 2000 επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την πολύ καλή ποιότητα των νερών στο 98,8% των ακτών μας, και κατατάσσουν τη χώρα μας στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα θετικά αυτά αποτελέσματα συνδέονται άρρηκτα με τα προγράμματα των παρεμβάσεων και των έργων του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα οποία αφορούν στον καθαρισμό και την ανάπλαση των ακτών, τους νέους βιολογικούς καθαρισμούς, την εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, την προστασία και την ανάπλαση των παρακτίων ζωνών, καθώς και με την ενημέρωση των πολιτών για 'καθαρές ακτές'. Η αποτελεσματική και συντονισμένη παρέμβαση στις ακτές έχει οδηγήσει τη χώρα μας σε σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις για καθαρές θάλασσες και ακτές, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη μεγαλύτερη προσέλκυση τουριστών και για την ανάπτυξη των παρακτίων περιοχών και των νησιών. Με βάση αυτό το δεδομένο, η Ελλάδα διεκδικεί για μία ακόμη χρονιά να είναι η χώρα με τις ομορφότερες αλλά και καθαρότερες ακτές".

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

17/05/2024
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024