Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚρατική ενίσχυση των μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων

Κρατική ενίσχυση των μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων

Εκστρατεία ενημέρωσης των επιχειρηματιών του Τουρισμού όλης της Χώρας, ξεκίνησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σχετικά με τα προγράμματα εκσυγχρονισμού των μικρών καταλυμάτων και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Γ’ […]

Εκστρατεία ενημέρωσης των επιχειρηματιών του Τουρισμού όλης της Χώρας, ξεκίνησε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, σχετικά με τα προγράμματα εκσυγχρονισμού<...> των μικρών καταλυμάτων και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Γ' ΚΠΣ. Για πρώτη φορά, τα μικρά ξενοδοχεία αλλά και οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων σε όλη τη χώρα (με περίπου 700.000 κλίνες) θα έχουν την ευκαιρία να εκσυγχρονισθούν και να αξιοποιήσουν την κρατική οικονομική και τεχνική βοήθεια.

Τα τρία βήματα σε αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ<.>, κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος. Συγκεκριμένα, σε πρώτη φάση, ο κ. Γιαννακόπουλος, με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΤ, ολοκληρώνει μέσα στον Μάϊο τις περιοδείες του στις τουριστικές περιοχές της χώρας, για την ενημέρωση των ενδιαφερόμενων επενδυτών. Στη δεύτερη φάση, ακολουθεί η δημοσίευση των σχετικών προκηρύξεων για την υποβολή προτάσεων ένταξης στα προγράμματα χρηματοδότησης. Κατά τρίτον, συστήνονται συνεργεία του ΕΟΤ που, έως τα τέλη Οκτωβρίου, θα περιοδεύσουν όλη την Περιφέρεια για την εκτενέστερη ενημέρωση των τουριστικών επιχειρηματιών.

Σημειωτέον ότι, επειδή η τεχνική βοήθεια ενισχύεται από τα προγράμματα, τα καταλύματα μπορούν να χρηματοδοτηθούν για να συντάξουν τις μελέτες τους με την βοήθεια συμβούλων. Παράλληλα, όμως, θα μπορούν να έχουν δωρεάν βοήθεια από τα Κέντρα Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ένα νέο θεσμό που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Τα Κέντρα θα δημιουργηθούν ένα σε κάθε έδρα Περιφέρειας, με στόχο να σταθούν στο πλευρό των μικρομεσαίων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ, ο κορμός του ελληνικού τουριστικού προϊόντος (στον τομέα φιλοξενίας) ουσιαστικά απαρτίζεται από μικρές επιχειρήσεις και από επαγγελματίες της επαρχίας (που παράλληλα ασχολούνται και με άλλες εργασίες, έτσι δεν έχουν δυστυχώς εξειδίκευση στον τουρισμό), είναι ζωτικό να ενισχυθούν για να μην "σβήσουν από τον χάρτη" του διεθνούς ανταγωνισμού και, ταυτόχρονα, να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων τουριστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Γιαννακόπουλος, τα Π.Δ. για την αναδιοργάνωση – αναδιάρθρωση του ΕΟΤ έχουν σταλεί στο Συμβούλιο Επικρατείας για την τελική έγκριση και είναι θέμα χρόνου η υλοποίησή τους. Ήδη, με απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, έχει ξεκινήσει η μεταφορά αρμοδιοτήτων από την Κεντρική Διοίκηση του ΕΟΤ προς τις περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΤ, οι οποίες, σταδιακά, θα μετατραπούν σε 9 Υπηρεσίες Περιφέρειας και θα ανήκουν στην Γενική Γραμματεία Τουρισμού η οποία θα συσταθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακόπουλο, η νέα δομή του ΕΟΤ θα του δώσει μεγαλύτερη ευελιξία στις αποφάσεις του.

Όσον αφορά την επέκταση και τον χειμώνα της τουριστικής περιόδου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, ο γ.γ. του ΕΟΤ είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η ενημέρωση των τοπικών αρχών και των τουριστικών παραγόντων, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συγκεκριμένοι τουριστικοί προορισμοί θα παραμείνουν "ανοιχτοί" και τον χειμώνα, παρέχοντας εναλλακτικές λύσεις αναψυχής στους ξένους τουρίστες.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Γιαννακόπουλος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, από οποιαδήποτε πλευρά, για την κάλυψη των αναγκών σε κλίνες την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024