Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟΚΕ: Η φετινή πτώση στις αφίξεις θα κινηθεί σε διψήφιο νούμερο
Και πτώση των τιμών στην ακτοπλοΐα, από 10% έως 23%

ΟΚΕ: Η φετινή πτώση στις αφίξεις θα κινηθεί σε διψήφιο νούμερο

Σε νέο αρνητικό ρεκόρ θα οδηγηθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2009 βάσει των ενδείξεων της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και των τάσεων της τουριστικής αγοράς. Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο γενικός γραμματέας της ΟΚΕ οικονομολόγος κ. Γρηγόρης Παπανίκος, μιλώντας στην εκπομπή "Business & Travel του οικονομικού καναλιού sbc, υποστηρίζοντας ότι και τη φετινή χρονιά η…

Σε νέο αρνητικό ρεκόρ θα οδηγηθεί ο ελληνικός τουρισμός το 2009 βάσει των ενδείξεων της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά και των τάσεων της τουριστικής αγοράς. Στην παραπάνω δήλωση προέβη ο γενικός γραμματέας της ΟΚΕ οικονομολόγος κ. Γρηγόρης Παπανίκος, μιλώντας στην εκπομπή “Business & Travel του οικονομικού καναλιού sbc, υποστηρίζοντας ότι και τη φετινή χρονιά η πτώση στις αφίξεις θα κινηθεί σε διψήφιο νούμερο. Ο κ. Παπανίκος, που επιμελήθηκε τη μελέτη της ΑΤΕΜ, που στο δυσμενέστερο σενάριο της ομιλεί για πτώση ύψους 13 % στις αφίξεις επισήμανε ότι οι έμμεσες και άμεσες επιπτώσεις στην οικονομία θα υπερβούν όσον αφορά τα έσοδα τα 9 δις. ευρώ. Ο κ. Παπανίκος αναφέρει ότι οι Αμερικανοί τουρίστες είναι αυτοί που δαπανούν τα περισσότερα στις διακοπές τους στην Ελλάδα καθότι η ρωσική αγορά ακόμη δεν έχει σταθμιστεί. Ο κ. Παπανίκος θεωρεί ότι το επίπεδο του service στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά μέτριο γεγονός που αντανακλά στη δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό. Ο κ. Σάββας Αθανασίου, δημοσιογράφος στις εφημερίδες “Κόσμος του Επενδυτή” και “Κέρδος , αναφέρει ότι οι τιμές στην ακτοπλοΐα έχουν φέτος πέσει από 10% έως 23% σημειώνοντας ότι υπάρχουν αυξήσεις μόνο στα δρομολόγια της Παρασκευής και της Κυριακής. Μιλά για πτώση ύψους 70% στα μηχανοκίνητα σκάφη φέτος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει έλλειψη στήριξης από την Πολιτεία. Καταλήγοντας, σημειώνει ότι το 50% των επαγγελματικών σκαφών λειτουργούν παράνομα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024