Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΗ υγεία των εργαζομένων στο επίκεντρο του Υπουργείου Τουρισμού
Συναντήσεις

Η υγεία των εργαζομένων στο επίκεντρο του Υπουργείου Τουρισμού

Ιατρικά θέματα που άπτονται το Υπουργείο Τουρισμού ήταν στην ατζέντα της υπουργού στη συνάντηση της με τον κ. Joao Breda του ΠΟΥ.

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η Υπουργός Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ειδικό σύμβουλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) Dr. Joao Breda.

Με αφορμή την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού για τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του Τουρισμού Υγείας και Ευεξίας, ο κ. Breda δήλωσε την πρόθεσή του να συνδράμει το Υπουργείο Τουρισμού στις δράσεις του.

Επιπλέον, δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με την κ. Κεφαλογιάννη για θέματα που αφορούν στην υγεία των εργαζομένων του Τουρισμού, στην ποιότητα της παροχής υπηρεσιών και στη συνεργασία με άλλες χώρες στον τομέα του Τουρισμού Υγείας.

Στη συνάντηση συμμετείχε και η Υφυπουργός Τουρισμού, αρμόδια για τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού, κα. Έλενα Ράπτη.

Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Joao Breda για τον νόμο 4859/22 για τις μεταρρυθμίσεις στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, του οποίου ήταν εισηγήτρια, και τη συμβολή του στην αναβάθμιση και ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας. Συζήτησαν για τις πτυχές του Ιατρικού Τουρισμού που η Ελλάδα σήμερα προσφέρει με υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, μεταξύ άλλων: η πλαστική και αισθητική χειρουργική, η μεταμόσχευση μαλλιών, οι οδοντιατρικές θεραπείες, οι ορθοπεδικές θεραπείες, καθώς και τομέας του τουρισμού ευεξίας( well being).

Επιπροσθέτως, ο κ. Joao Breda ενημερωθηκε από την Υφυπουργό για τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας του Υπουργείου Τουρισμού, και το ποσό των 28 εκατομμυρίων που θα επενδυθούν στον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό ευεξίας. Επίσης, παρέλαβε το αίτημα του γραφείου του Π. Ο. Υ στην Αθήνα, για τη διοργάνωση στην Ελλάδα του Πρώτου Συμβουλίου της Συμμαχίας για τον Τουρισμό Υγείας του Π.Ο.Υ.

Τέλος, η υπουργός και ο κ. Breda επιβεβαίωσαν τη συνεργασία του Π. Ο.Υ με το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του σχεδιασμού των πρωτοβουλιών στην ανάπτυξη του Τουρισμού Υγείας στην Ελλαδα και συζήτησαν για το σχεδιαζόμενο νεο θεσμικό πλαίσιο που προετοιμάζεται.

Επίσης, συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσία του γενικού γραμματέα κ. Μύρωνα Φλουρή, και του προέδρου της Ελληνικής Συνομοσπονδιας Ελληνικού Εμπορίου κ. Γιώργου Καρανικα, ο οποίος συνοδευόταν απο την Αντιπροσωπεία ΕΣΕΕ. Σκοπός της συνάντησης να συζητηθούν και να υλοποιηθούν κοινές δράσεις μεταξύ Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ και ΕΣΕΕ με στόχο την ανάδειξη και την ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και της οικονομίας, ζητήματα άμεσα συνυφασμένα με τον Τουρισμό με μακροπρόθεσμα οφέλη.

Η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως το όραμα του Υπουργείου Τουρισμού για αυτή την τετραετία είναι ένας ισχυρός και ανταγωνιστικός τουρισμός, σε έναν από τους σημαντικοτερους πυλώνες της εθνικής μας οικονομιας ενώ παράλληλα ο κ. Καρανίκας, συμφώνησε σε μια κοινη προσπάθεια αγαστής συνεργασίας Εμπορίου και Τουρισμού, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου που θα καταστήσει το τουριστικό προϊόν ελκυστικό και ανταγωνιστικο όχι μόνο στις τοπικές αλλά και παγκόσμιες αγορές.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024