Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήVoce: Η φωνή των πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας στην Ευρώπη που αποτελούν μια ποιοτική ομάδα τουριστών
Silver Tourism

Voce: Η φωνή των πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας στην Ευρώπη που αποτελούν μια ποιοτική ομάδα τουριστών

Από αριστερά: Χρήστος Πετρέας, CEO 50και Ελλάς, Άννα Διαμαντοπούλου, Μάνος Καστρινάκης, Μέλος ΔΣ 50και Ελλάς

Το VOCE, ένα σημαντικό συνέδριο στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από την Ε.Ε., επικεντρώνεται στις φωνές των ηλικιωμένων Ευρωπαίων, μιας σημαντικής ομάδας τουριστών. Η εκδήλωση προωθεί την ανταλλαγή απόψεων για θέματα υγιούς γήρανσης, με εμπλοκή πολιτικών, δημοσιογράφων, και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών.

Ενόψει των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024, η 50και Ελλάς, υπό την αιγίδα και την χρηματοδότηση του πανευρωπαϊκού δικτύου οργανώσεων AGE Platform Europe, διοργανώνει την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023, την Ημερίδα VOCE – Voice of Older Citizens for Europe.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, και στοχεύει στην ανταλλαγή απόψεων, με προσκεκλημένους συμμετέχοντες Έλληνες Ευρωβουλευτές και εκπροσώπους οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών που ασχολούνται με θέματα υγιούς και ενεργού γήρανσης, δημοσιογράφους και πολιτικούς παρατηρητές.

Η κύρια εισήγηση θα γίνει από την κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μέλλον της Κοινωνικής Προστασίας και του Κράτους Πρόνοιας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην Επίτροπο ΕΕ και Υπουργό, και πρόεδρο της δεξαμενής σκέψης “Δίκτυο για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

Όπως είναι γνωστό, ιδίως στην Ευρώπη, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αποτελούν μια μεγάλη ομάδα πληθυσμού που εκτιμάται σε πάνω από 100 εκατ. που ταξιδεύουν σε διάφορες περιοχές. “Στην Ελλάδα δεν έχουμε αξιοποιήσει και προσεγγίσει με ιδιαίτερη στρατηγική την ομάδα αυτή ενώ έχουμε πολλές δυνατότητες γιατί μπορεί να ικανοποιήσει και την επέκταση της τουριστικής περιόδου. Ιδίως οι συναταξιούχοι που είναι ένα μεγάλο μέρος της παραπάνω ομάδας διαθέτουν και εισόδημα αλλά και χρόνο για διακοπές όλο το χρόνο και αποτελούν ποιοτικό τουρισμό“, τόνισε ο κ. Χρήστος Πετρέας, CEO 50και Ελλάς.

Στην εκδήλωση, η οποία υλοποιείται στο πλαίσιο έργου με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν οι «Προτάσεις Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για μία Ευρώπη Ίσων Ηλικιών» που εκπόνησαν για το νέο Ευρωκοινοβούλιο 2024, οι οργανώσεις – μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανώσεων AGE Platform Europe.

Η ημερίδα διοργανώνεται στην Ελλάδα από την μη κυβερνητική, μη κερδοσκοπική, οργάνωση 50 και Ελλάς – μέλος της AGE και συμμετέχουν σε αυτή με ομιλίες και παρεμβάσεις, τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας καθηγητές όπως ο κ. Πλάτων Τήνιος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο κ. Γιάννης Τούντας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και στελέχη της διοργανώτριας 50και Ελλάς, μεταξύ των οποίων η Δρ. Λιζ Μεσθεναίου, ιδρυτικό μέλος της 50και Ελλάς και πρώην πρόεδρος της Age Platform Europe. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και συντονίζει η δημοσιογράφος κ. Ματρώνη Δικαιάκου.

Στην διάρκεια της ημερίδας, οι ευρωβουλευτές και οι εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν επί των προτάσεων για μια Ευρωπαϊκή Στρατηγική, που θα διασφαλίζει την Ηλικιακή Ισότητα, την Συμμετοχή και Ενεργό Γήρανση και την Αυτονομία και Ευημερία των πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας.

Στο πλαίσιο της προώθησης της εν θέματι Ευρωπαϊκής Στρατηγικής, η εκδήλωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί διαδικτυακά, ενώ ανάλογες διαδικτυακές εκδηλώσεις με υποψήφιους Έλληνες Ευρωβουλευτές θα γίνουν και στην περίοδο προ των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2024.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024