Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΑκύρωση των πτήσεων από Αυστραλία προς Ανταρκτική λόγω ζέστης
Υπηρεσία Αερομεταφορών Αυστραλίας

Ακύρωση των πτήσεων από Αυστραλία προς Ανταρκτική λόγω ζέστης

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Αερομεταφορών της Αυστραλίας όλες οι πτήσεις από και προς Ανταρκτική, που ξεκινούν συνήθως στα μέσα Δεκέμβρη, ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Ανταρκτική […]

Όπως ανακοινώθηκε από την Υπηρεσία Αερομεταφορών της Αυστραλίας όλες οι πτήσεις από και προς Ανταρκτική, που ξεκινούν συνήθως<...> στα μέσα Δεκέμβρη, ακυρώθηκαν λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Ανταρκτική που είχαν ως αποτέλεσμα το μερικό λιώσιμο των πάγων στους διαδρόμους προσγείωσης του αεροδρομίου Wilkins.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι θερμοκρασίες που λογικά θα έπρεπε να επικρατούν στην Ανταρκτική αυτήν την εποχή ποικίλλουν μεταξύ των -10 και -35 βαθμών Κελσίου. Παρόλα αυτά η θερμοκρασία το φετινό Δεκέμβριο και Ιανουάριο στην πιο παγωμένη ήπειρο του πλανήτη κυμαίνεται μεταξύ των -7 και -2 βαθμών Κελσίου.

Οι αρχές της Αυστραλίας αλλά και άλλων χώρων που επίσης ακύρωσαν οποιεσδήποτε πτήσεις στην Ανταρκτική άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν καθόλου πτήσεις κατά το φετινό καλοκαίρι στην Ανταρκτική.

“Η ασφάλεια των επιβατών είναι το κύριο μέλημά μας”, ανέφερε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Αερομεταφορών της Αυστραλίας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024