Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠετραλιά: Φόρος τιμής στη Ρόζα Λούξεμπουργκ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Πετραλιά: Φόρος τιμής στη Ρόζα Λούξεμπουργκ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απέτισε χτες φόρο τιμής στη Ρόζα Λούξεμπουργκ, καταθέτονταςτρία κόκκινα τριαντάφυλλα […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ITB 2007: Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά απέτισε χτες φόρο τιμής στη Ρόζα Λούξεμπουργκ, καταθέτοντας<...>τρία κόκκινα τριαντάφυλλα στο μνημείο, που βρίσκεται κοντά στο σημείο που ανασύρθηκε το πτώμα της από τον ποταμό Σπρέε.

Η κυρία Πετραλιά δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αισθάνομαι ότι είναι για μένα μια ευτυχής συγκυρία που βρέθηκα εδώ στο Βερολίνο, και μπορώ να επισκεφτώ για να αποτείνω φόρο τιμής στην μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ. Η Ρόζα Λούξεμπουργκ υπήρξε η πρωταγωνίστρια στους αγώνες για την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Υπήρξε σύμβολο για την κοινωνική και οικονομική ισότητα των γυναικών, για τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι και στην πολιτική ζωή. `Ανοιξε δρόμους, λεωφόρους. Πιστεύω ότι η ισότητα δεν βρίσκεται στους νόμους και στα χαρτιά. Την ισότητα τη βιώνει κανείς στην καθημερινή ζωή. Οι αγώνες της Λούξεμπουργκ οδήγησαν σήμερα τις προηγμένες κοινωνίες σε μια κοινή πορεία ανδρών και γυναικών, όπου ο καθένας προσφέρει την ιδιαιτερότητα του φύλου του. Ιδιαιτερότητες οι οποίες δεν ξεχωρίζουν τα φύλα αλλά τα συμπληρώνουν. Η ισοτιμία και η ισότητα καθορίζουν την δημοκρατικότητα μιας κοινωνίας και του δείκτη του πολιτισμού της».

Επίσης αξίζει να σημειωθεί πως η υπουργός στο πλαίσιο της Ημέρας της Γυναίκας παρέθεσε γεύμα σε 50 γυναίκες της ελληνικής αποστολής, συνεκθέτες, τουριστικούς φορείς και δημοσιογράφους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024