Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλλαγές στο σχέδιο κατασκευής του νέου λιμανιού της Πάτρας

Αλλαγές στο σχέδιο κατασκευής του νέου λιμανιού της Πάτρας

Αλλαγές, προκειμένου να καταστεί η μελλοντική λειτουργία του εύρυθμη και αποτελεσματική, προωθούνται για το νέο Λιμάνι της Πάτρας,στην Ακτή Δυμαίων, καθώς η ολοκλήρωση των έργων του παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση τη […]

Αλλαγές, προκειμένου να καταστεί η μελλοντική λειτουργία του εύρυθμη και αποτελεσματική, προωθούνται για το νέο Λιμάνι της Πάτρας,<...>στην Ακτή Δυμαίων, καθώς η ολοκλήρωση των έργων του παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση τη στιγμή που οι απαιτήσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας πληθαίνουν μέρα με τη μέρα.

Όπως μάλιστα σημειώνει σε άρθρο της η τοπική εφημερίδα `Πελοπόννησος`, το Λιμάνι της Ακτής Δυμαίων θα ολοκληρωθεί με 7 – 8 χρόνια καθυστέρηση, αντιμετωπίζοντας έτσι σοβαρά τον κίνδυνο να μην ανταποκρίνεται πλέον στις σύγχρονες απαιτήσεις της ναυτιλίας.

Μέχρι το τέλος του 2006 θα έχουν αισίως προχωρήσει τα χερσαία έργα εξυπηρέτησης στο νέο Λιμάνι της Πάτρας, ενώ η προοπτική ολοκλήρωσης και παράδοσης του έργου τοποθετείται χρονικά στα τέλη του 2008 με αρχές του 2009. Αν και όταν ξεκίνησε, αρχές του 1997, η προοπτική ήταν να αντικαταστήσει το υπάρχον Λιμάνι το 2001.

Με βάση το νέο σχεδιασμό της εποπτεύουσας αρχής ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ, το υπόλοιπο του δευτέρου τμήματος, τα έργα επιδομής και ο κεντρικός αγωγός ομβρίων θα εξελιχθούν μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ σε ότι αφορά στο πρώτο τμήμα του έργου έχει ήδη ολοκληρωθεί και αναμένεται η παράδοσή του.

Παράλληλα όμως με όλες τις παραπάνω διαδικασίες, η εποπτεύουσα αρχή του έργου έχει δεχτεί και αρκετές εισηγήσεις, που κάνουν λόγο για αλλαγές στον αρχικό σχεδιασμό και τις οποίες μελετά. Οι αλλαγές αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες αφορούν στα μήκη των θέσεων, προκειμένου να μπορούν να ελλιμενίζονται εύκολα και άνετα τα νέα, σύγχρονα πλοία της διεθνούς αγοράς.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024