Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑυστραλιανή εφημερίδα βαθμολογεί τα ελληνικά νησιά

Αυστραλιανή εφημερίδα βαθμολογεί τα ελληνικά νησιά

Η Παναυστραλιανής κυκλοφορίας έγκυρη εφημερίδα “The Australian”, δημοσίευσε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στα διάσημα νησιωτικά συμπλέγματα της υφηλίου και, μεταξύ αυτών, όπως ήταν φυσικό, συμπεριέλαβε και κάποια ελληνικά νησιά τα οποία […]

Η Παναυστραλιανής κυκλοφορίας έγκυρη εφημερίδα "The Australian", δημοσίευσε πρόσφατα ένα αφιέρωμα στα διάσημα νησιωτικά συμπλέγματα της υφηλίου και, μεταξύ αυτών<...>, όπως ήταν φυσικό, συμπεριέλαβε και κάποια ελληνικά νησιά τα οποία βαθμολόγησε αυστηρά όσον αφορά την υποδομή και τις υπηρεσίες που προσφέρουν στους ξένους επισκέπτες.

Σύμφωνα, όμως, με την διαπίστωση της αυστραλιανής εφημερίδας Ρόδος είναι η άσχημη αδελφή των Δωδεκανήσων, ενώ, αντίθετα, η Χάλκη και η Σύμη είναι αυθεντικά, πανέμορφα ελληνικά νησιά".

"Η Ρόδος", γράφει η εφημερίδα "The Australian", "είναι μία ελληνική τραγωδία. Το νησί αυτό, που κάποτε ήταν το πιο όμορφο της Μεσογείου, τώρα, πλημμυρίζει από ορδές τουριστών που ψάχνουν για ήλιο, διασκέδαση και φτηνά ποτά. Φτηνά ξενοδοχεία, κακόγουστα τουριστικά καταστήματα, μπαρ και μεθυσμένοι Βρετανοί. Ακόμη και η Λίνδος έχει πέσει θύμα των τουριστών. Σε αντίθεση, η Χάλκη και η Σύμη διατηρούν την αυθεντικότητα και την ομορφιά τους".

Τα ίδια γράφει η αυστραλιανή εφημερίδα και για την Σκιάθο, αναφερόμενη στις Σποράδες.

"Πηγαίνετε", συστήνει στους αναγνώστες της, "στη Σκόπελο και την Αλόννησο, αλλά, αν θέλετε, να αποφύγετε την σύγχρονη μάστιγα που ακούει στο όνομα "τουρισμός", μην πάτε στην Σκιάθο. Το νησί ήταν κάποτε ένα υπέροχο μυστικό. Τώρα καταστρέφεται από τα τουριστικά πακέτα…".

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024