Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Invest in Greece στην αυστραλιανή αγορά
Επενδυτικές ευκαιρίες στον τουρισμό παρουσιάστηκαν σε Αυστραλούς επενδυτέ

Η Invest in Greece στην αυστραλιανή αγορά

Αντιπροσωπεία της Invest in Greece επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία, σε ένα ταξίδι με τρεις σταθμούς (Περθ, Σύδνεϋ και Μελβούρνη), από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, στο […]

Αντιπροσωπεία της Invest in Greece επισκέφθηκε για πρώτη φορά την Αυστραλία, σε ένα ταξίδι με τρεις σταθμούς<...> (Περθ, Σύδνεϋ και Μελβούρνη), από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του επιχειρησιακού της σχεδίου για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία της Invest in Greece, με τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Απ. Τσουκαλά, με εξειδικευμένα στελέχη στους τομείς του Τουρισμού, του Real Estate, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Τεχνολογίας και συνοδευόμενη από τον οικονομολόγο, δρ. Π. Αθανασόγλου, πραγματοποίησε τρία επενδυτικά σεμινάρια σε συνεργασία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Καμπέρα και το Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Τα σεμινάρια παρακολούθησαν περίπου 200 Αυστραλοί, επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων, καθώς και μέλη της κεντρικής αλλά και των ομοσπονδιακών Κυβερνήσεων. Από ελληνικής πλευράς, στους επισήμους συγκαταλέγονταν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία, κ. Αλέξιος Χριστόπουλος και οι γενικοί πρόξενοι στο Σύδνεϋ και στη Μελβούρνη. Επιπλέον, κατΆιδίαν συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν με εκπροσώπους επιχειρήσεων στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του Τουρισμού, της Διαχείρισης Απορριμμάτων και των Ιδιωτικών Επενδύσεων. Τέλος, παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες και επιτυχημένες επενδύσεις Αυστραλιανών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Ένας κλάδος, στον οποίο εστίασαν οι επενδυτές ήταν η ανάπτυξη και διαχείριση μαρίνων. Ιδιαίτερα θετική εντύπωση σημειώθηκε για το άριστο ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ιδιαίτερα ελκυστικές αμοιβές. “Δε φανταζόμασταν ποτέ ότι η Ελλάδα διαθέτει μια τέτοια δεξαμενή ταλαντούχων ανθρώπων. Δυστυχώς, δεν είχαμε αντιληφθεί αυτή την καταπληκτική ευκαιρία όταν δημιουργήσαμε τις επιχειρήσεις μας στην Εσθονία, αλλά, πλέον, είμαστε αποφασισμένοι να την αξιοποιήσουμε στην αμέσως επόμενη επιχειρηματική μας επέκταση”, τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος αυστραλιανής εταιρείας τεχνολογίας υπολογιστών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αυστραλιανή οικονομία αποδείχθηκε αρκούντως ανθεκτική στην παγκόσμια οικονομική ύφεση. Βασιζόμενη στις εύρωστες εξαγωγές φυσικών πόρων και στην έντονη δραστηριότητα στον τομέα του real estate, η αυστραλιανή οικονομία δεν αναμένεται να συρρικνωθεί κατά τη διάρκεια του 2010.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024