Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαμία ακύρωση στις πληγείσες περιοχές από το εξωτερικό
Φόβοι για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών

Καμία ακύρωση στις πληγείσες περιοχές από το εξωτερικό

Μέχρι στιγμής καμία ακύρωση για επισκέψεις τουριστών στις πληγείσες περιοχές δεν έχει σημειωθεί από τους μεγάλους tour operators, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του HATTA (Σύνδεσμος εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων), κ. Γιάννης Ευαγγέλου, τονίζοντας πως οι προγραμματισμένες αφίξεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου…

Μέχρι στιγμής καμία ακύρωση για επισκέψεις τουριστών στις πληγείσες περιοχές δεν έχει σημειωθεί από τους μεγάλους tour operators, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του HATTA<...>(Σύνδεσμος εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων), κ. Γιάννης Ευαγγέλου, τονίζοντας πως οι προγραμματισμένες αφίξεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πραγματοποιήθηκαν κανονικά. Αφίξεις τουριστών με τσάρτερ πραγματοποιήθηκαν κανονικά και στην Ανδραβίδα, ενώ κανένα πρόβλημα με κρατήσεις δεν παρατηρήθηκε και στην Αρχαία Ολυμπία, όπως πρόσθεσε.

Ζημιές σε ξενοδοχεία δεν έχουν αναφερθεί και όλα λειτουργούν κανονικά, επεσήμανε από την πλευρά του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κα Αγνή Χρηστίδου, Γενική Διευθύντρια, επιβεβαιώνοντας το γεγονός πως δεν υπάρχουν ακυρώσεις σε κρατήσεις του εξωτερικού από τους tour operators. Ωστόσο, προβλήματα υπάρχουν, σύμφωνα και με δικές μας πληροφορίες, σε μονάδες των πληγείσων περιοχών, μικρής ή μεσαίας δυναμικότητας δωματίων, που δουλεύουν με εσωτερικό τουρισμό, αφού πολλοί συμπατριώτες μας τόσο με την εξαγγελία των εκλογών νωρίτερα, όσο και τώρα με τις φωτιές, ακύρωσαν τις προγραμματισμένες διακοπές τους ή επέστρεψαν νωρίτερα από τους αρχικούς σχεδιασμούς τους.

“Συγκινητική” χαρακτήρισε την προσφορά χιλιάδων ξενοδόχων για δωρεάν στέγαση και σίτιση πυροπλήκτων η κα Χρηστίδου, τονίζοντας πως η βοήθεια τους είναι εξαιρετικά σημαντική για τους συνανθρώπους μας, που χρειάζονται βοήθεια. Ανησυχία εξέφρασε ωστόσο για το μέλλον των πληγείσων περιοχών, την επιβίωση των κατοίκων, αλλά και του τουρισμού γενικότερα τα επόμενα χρόνια, όσον αφορά στις συνέπειες των πυρκαγιών.

Για προσωρινή ανάσχεση των κρατήσεων στις ξενοδοχειακές μονάδες των περιοχών, που επλήγησαν από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας, έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΞ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων), κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμώντας πως οι επιπτώσεις για την τουριστική περίοδο θα είναι μικρές, δεδομένου ότι βρισκόμαστε ήδη στα τέλη του Αυγούστου και δεν υπάρχουν ακυρώσεις από το εξωτερικό στα μεγάλα ξενοδοχεία των περιοχών.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
16/05/2024
15/05/2024
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024