Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΚαταγγελία των τουριστικών πρακτόρων για τα εισιτήρια του τελικού

Καταγγελία των τουριστικών πρακτόρων για τα εισιτήρια του τελικού

Ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας, HATTA, με πικρία έκανε καταγγελία για την αναστάτωση που προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να μειώσει τον αριθμό των εισιτηρίων του τελικού αγώνα στην Πορτογαλία…

Ο Σύνδεσμος των Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων της Ελλάδας, HATTA, με πικρία έκανε καταγγελία για την αναστάτωση<...> που προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΟ να μειώσει τον αριθμό των εισιτηρίων του τελικού αγώνα στην Πορτογαλία.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του HATTA αναφέρει:

«Την εθνική προσπάθεια για την υποστήριξη της ελληνικής μας ομάδας και την εξυπηρέτηση των φιλάθλων της χώρας στήριξαν τα ελληνικά τουριστικά γραφεία τα οποία κατάφεραν, με δύσκολες συνθήκες, παρά την έλλειψη αεροσκαφών στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω της θερινής περιόδου και του σαββατοκύριακου να ικανοποιήσουν σε σημαντικό βαθμό τη ζήτηση προς την Πορτογαλία. Η εθνική μας ομάδα δικαίωσε τις προσδοκίες μας.

Όμως, αν και τα τουριστικά γραφεία είχαν προαγοράσει εισιτήρια ανάλογα με τον αριθμό των μετακινούμενων από την ΕΠΟ, λίγο πριν την αναχώρηση των αεροσκαφών, το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο (μεταξύ 23.00 και 24.00) η ΕΠΟ ειδοποίησε τα τουριστικά γραφεία ότι μειώνει τον αριθμό των εισιτηρίων με βάση εντολή της Διοίκησής της με το αιτιολογικό ότι απωλέσθηκαν εισιτήρια.

Τα αποτελέσματα είναι εν μέρη γνωστά στο πλατύ κοινό. Κατ` αρχήν πολλοί φίλαθλοι ακύρωσαν την πτήση τους και τους επιστράφηκαν τα χρήματα, άλλοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν με δική τους ευθύνη. Τα τουριστικά γραφεία εκτός από τα προβλήματα που αντιμετώπισαν με τους πελάτες τους στους οποίους είχαν εγγυηθεί τα εισιτήρια, υπέστησαν σοβαρή οικονομική ζημιά αφού είχαν ήδη αγοράσει από την ΕΠΟ τα εισιτήρια και είχαν ήδη μισθώσει και προπληρώσει τα αεροσκάφη σε συνολική τιμή η οποία είχε επιμερισθεί στους πελάτες με ελάχιστα περιθώρια κέρδους

Τέλος, ο HATTA ζητά από την ελληνική πολιτεία να παρέμβει, και η ΕΠΟ να αναλάβει την ευθύνη και να αποζημιώσει τα γραφεία ανάλογα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024