Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΣε μεγάλες εκπτώσεις προχωρούν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Σε μεγάλες εκπτώσεις προχωρούν οι Έλληνες ξενοδόχοι

Mε εκπτώσεις που άγγιξαν ακόμη και το 10% σε σχέση με το 2004 υπεγράφησαν τα συμβόλαια για το 2005 στην Ελλάδα. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι τιμές παρέμειναν σταθερές, ενώ […]

Mε εκπτώσεις που άγγιξαν ακόμη και το 10% σε σχέση με το 2004 υπεγράφησαν τα συμβόλαια για το 2005 στην Ελλάδα<...>. Στην καλύτερη των περιπτώσεων οι τιμές παρέμειναν σταθερές, ενώ μόνο σε πολυτελή και ορισμένα Α΄ κατηγορίας ξενοδοχεία υπήρξαν αυξήσεις. Τούτο σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel o Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Plotin κ. Χρήστος Αντωνίου. Όπως υπογράμμισε στον Χάρη Ντιγριντάκη το συγκεκριμένο γεγονός ενδεχομένως να δημιουργήσει μπαράζ αγοραπωλησιών ξενοδοχείων στο άμεσο μέλλον. Πρόσθεσε δε ότι η νέα κυβέρνηση μπορεί να ανατρέψει το κλίμα εκμεταλλευόμενη τις υπεραξίες της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων αλλά και πραγματοποιώντας ενέργειες Lobbying στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Athenian Callirhoe κ. Βασίλης Βελάνης παρουσίασε στην εκπομπή του GBC τη νέα δραστηριότητα του ξενοδοχείου του. Πρόκειται για την λειτουργία του επώνυμου εστιατορίου Etrusco μέσα στο ξενοδοχείο, κίνηση η οποία όπως ανέφερε ο κ. Βελάνης εντάσσεται στην γενικότερη σκέψη του να ξαναταυτιστούν τα καλά εστιατόρια με τις ξενοδοχειακές μονάδες, κάτι που στην Ελλάδα δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια.

Επιπρόσθετα ο διευθύνων σύμβουλος του ξενοδοχείου Athenian Callirhoe εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την συνεργασία του με την οργανωτική επιτροπή Αθήνα 2004 τονίζοντας πως η φιλοξενία αποτελεί το βαρόμετρο για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων. Εξέφρασε παράλληλα όμως και τον φόβο του πως οι τάσεις κερδοσκοπίας που ίσως εμφανιστούν στην ελληνική αγορά εν όψει Ολυμπιάδας, θα δημιουργήσουν άσχημες εντυπώσεις στους τουρίστες που θα επισκεφθούν την χώρα μας.

Αναφερόμενος στην πορεία του τουρισμού γενικότερα ο κ. Βελάνης υπογράμμισε πως καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις στον κλάδο και μάλιστα με έμφαση στις αγροτουριστικές μονάδες και στις υποδομές των χωριών. Είναι εμφανής η τάση του κόσμου όπως συνέχισε ο κ. Βελάνης να στρέφεται σε τουρισμό αυτού του είδους και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Ανάλογης σημασίας χρίζει και η ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού με την ανέγερση ενός μεγάλου συνεδριακού εκθεσιακού κέντρου στην Αττική. Είναι απαραίτητο για τον κ. Βελάνη να υπάρχουν τουλάχιστον 5 μεγάλες συναντήσεις κάθε χρόνο στην Αθήνα ώστε να υπάρξει ανάκαμψη του τουριστικού κλάδου μέσω αυτών των δραστηριοτήτων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024