Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΤάκης Αντωνίου: Στο 10% αναμένεται να φτάσει η φετινή μείωση αφίξεων

Τάκης Αντωνίου: Στο 10% αναμένεται να φτάσει η φετινή μείωση αφίξεων

Με μείωση της τάξης του 8-10% στις αφίξεις των τουριστών συγκριτικά με την περσινή χρονιά, θα κλείσει το 2004, εκτιμά ο πρόεδρος του ομίλου Plotin κ. Τάκης Αντωνίου, μιλώντας στην […]

Με μείωση της τάξης του 8-10% στις αφίξεις των τουριστών συγκριτικά με την περσινή χρονιά, θα<...> κλείσει το 2004, εκτιμά ο πρόεδρος του ομίλου Plotin κ. Τάκης Αντωνίου, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel για την κατάσταση του ελληνικού τουρισμού εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο κ. Αντωνίου επεσήμανε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι φέτος διανύουμε την τέταρτη αρνητική χρονιά για τον τουρισμό, προσθέτοντας ότι εκατοντάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν βάλει ήδη πωλητήριο. “Η μείωση στις αφίξεις των τουριστών και συνεπώς οι εξαιρετικά χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Αττικής διαμορφώνουν μία εικόνα για τον τουρισμό της χώρας η οποία δεν συνάδει με το γεγονός της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων”, σημειώνει ο πρόεδρος του ομίλου Plotin.

Ωστόσο, ο κ. Αντωνίου, τ. πρόεδρος του HATTA, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον επισημαίνοντας ότι τα οφέλη από την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων θα φανούν τις επόμενες χρονιές. Ακόμη, εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την νέα τουριστική ηγεσία επισημαίνοντας την επικοινωνιακή δύναμη του υπουργού τουρισμού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. “Πρέπει να υπάρχει στρατηγική στον τουρισμό”, τόνισε ο κ. Αντωνίου “ώστε να γίνει η αιχμή του δόρατος της ελληνικής οικονομίας”. Το σημαντικότερο για τον πρόεδρο του ομίλου Plotin, είναι η σωστή και επαρκής προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στα πολυάριθμα τουριστικά πρακτορεία που λειτουργούν στην Ελλάδα υπό καθεστώς παρανομίας, ο κ. Αντωνίου εξήγησε στον Χάρη Ντιγριντάκη ότι η διαδικασία για το κλείσιμο μιας τέτοιας επιχείρησης είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολα διενεργείται από τους αρμόδιους φορείς. Εξάλλου, όπως σημειώνει ο κ. Αντωνίου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι πολύ αδύναμοι ή σχεδόν ανύπαρκτοι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024