Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & Προβολή“Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει τη δική της μαγεία”
Πατρίσια Σουλτς, συγγραφέας του βιβλίου

“Κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει τη δική της μαγεία”

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, κάμπο. Τη χαρακτηρίζει η ποικιλομορφία. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι κάθε γωνιά της έχει τη δική της μαγεία. Κάποτε πίστευα ότι […]

“Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνδυάζει βουνό, θάλασσα, κάμπο. Τη χαρακτηρίζει η ποικιλομορφία. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι<…> κάθε γωνιά της έχει τη δική της μαγεία. Κάποτε πίστευα ότι όλα τα ελληνικά νησιά είναι πάνω κάτω τα ίδια. Δυστυχώς, αυτή η άποψη κυκλοφορεί πολύ στο εξωτερικό από ανθρώπους που έχουν έρθει μια φορά στην Ελλάδα”, αναφέρει η Αμερικανίδα Πατρίσια Σουλτς, συγγραφέας του βιβλίου “1.000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις”, στο kykladesnews.gr. “Και εγώ, συνήθως, δεν επιστρέφω στο ίδιο μέρος. Με την Ελλάδα έκανα μια εξαίρεση. Έχω ήδη επισκεφτεί περίπου δέκα νησιά. Με εντυπωσίασε η Μύκονος με τα κατάλευκα σπίτια και η Σαντορίνη με τον ρομαντισμό της. Επίσης, απολαμβάνω τον τρόπο ζωής των Ελλήνων. Μου αρέσει να τρώω ψάρι σε ταβέρνες δίπλα στη θάλασσα”.

“Όταν περιορίζεσαι στα σύνορα της πατρίδας σου, δεν καταφέρνεις ποτέ να ανοίξεις τους ορίζοντές σου”, λέει η Πατρίσια Σουλτς. “Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί λαοί, όμορφα και άσχημα μέρη. Κάθε αρνητική άποψη που μπορεί να έχεις για μια χώρα, χάνεται μόλις πατήσεις το πόδι σου εκεί. Εγώ έχω πάψει να είμαι προκατειλημμένη”. Με το βιβλίο της προτείνει τα “1.000 μέρη που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις”. Με επιτυχημένο τρόπο, όπως αποδεικνύουν τα 3.000.000 αντίτυπα που έχει ήδη πουλήσει μόνο στις ΗΠΑ, ενώ έχει μεταφραστεί σε 25 γλώσσες. “Ακούγεται μακάβριο αλλά όλοι κάποια στιγμή θα αναρωτηθούν: Τι θα ήθελα να κάνω πριν πεθάνω; Πάντως οι εκδότες στην Ελλάδα διαφωνούσαν με τη λέξη `πεθάνεις` στον τίτλο”, λέει η συγγραφέας.

Ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τη συγγραφή ταξιδιωτικών οδηγών. “Η γραφή μου είναι προσωπική, ζωντανή. Μιλάω μέσα από την εμπειρία. Δεν υπάρχει ταξιδιωτικός οδηγός με τόσα πολλά μέρη”, εξηγεί η ίδια. Σε 910 σελίδες έχει χωρέσει πληροφορίες -και φωτογραφίες- για χώρες από τις πέντε ηπείρους. Κριτήριο των επιλογών της είναι “η μαγεία και η αξιοπρέπεια” που εκπέμπουν, από τα ευδιάκριτα και προβλέψιμα ώς τα μικρά και ταπεινά”. “Οι φίλοι ζητούσαν τη γνώμη μου για το πού να πάνε κάθε φορά που επισκέπτονταν μια ξένη πόλη ή χώρα. Πήρα την απόφαση να γράψω αυτό το βιβλίο όταν συνειδητοποίησα πόσες πληροφορίες μπορούσα να δώσω για διάφορα μέρη της Γης”, λέει.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024