Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΚΚΕ: Επικίνδυνη η κατάσταση στην ακτοπλοΐα

ΚΚΕ: Επικίνδυνη η κατάσταση στην ακτοπλοΐα

“Η πρόσκρουση σε ύφαλο του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Χίου και η παραλίγο τραγωδία, επιβεβαιώνει ότι το κυνηγητό του κέρδους και η πολιτική που το στηρίζει […]

“Η πρόσκρουση σε ύφαλο του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Οινουσσών και Χίου και η παραλίγο τραγωδία, επιβεβαιώνει ότι το κυνηγητό του κέρδους και η πολιτική που το στηρίζει είναι επικίνδυνη για την ασφάλεια<...>της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Και αυτή τη φορά κινδύνεψαν εκατοντάδες επιβάτες και ναυτεργάτες για την οικονομία καυσίμων ή όποιας άλλης σκοπιμότητας των ναυτιλιακών εταιριών”. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις για το πλοίο ΘΕΟΦΙΛΟΣ.

Υπάρχουν, κατά το ΚΚΕ, σοβαρά ερωτηματικά, που πρέπει να διερευνηθούν και να απαντηθούν, για τα αίτια που προκάλεσαν την πρόσκρουση καθώς και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος, την εμπλοκή της ναυτιλιακής εταιρίας και του ΥΕΝ.

“Το γεγονός ότι δεν είχαμε θύματα, κυρίως χάρη στην ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα του πληρώματος, δεν πρέπει να οδηγήσει σε εφησυχασμό” σύμφωνα με το ΚΚΕ, αφού όπως προσθέτει Η κατάσταση στην ακτοπλοΐα είναι επικίνδυνη. Δεκάδες υπερήλικα πλοία, όπως το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ», συνεχίζουν να εκτελούν ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Στο όνομα του κέρδους οι ναυτεργάτες δουλεύουν με εξαντλητικά ωράρια και ταυτόχρονα μειώνονται οι θέσεις εργασίας των ναυτεργατών. Υποχρεώνονται σε επικίνδυνες για την ασφάλεια ενέργειες”.

“Οι συγκεκριμένες καταγγελίες των ναυτεργατικών σωματείων πριν την πρόσκρουση του πλοίου”, συνεχίζει η ανακοίνωση του ΚΚΕ “για την ωμή τρομοκρατία που δέχτηκαν ναυτεργάτες άλλου πλοίου της ίδιας ναυτιλιακής εταιρίας NEL LINES από κουμπουροφόρους, επιβεβαιώνει κάτω από ποιο καθεστώς εργάζονται και αναδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης που στηρίζει τα συμφέροντα των εφοπλιστών.

Καθημερινά γίνεται πιο αναγκαία η συντονισμένη πάλη των ναυτεργατών, όλων των εργαζομένων για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, για ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που να υπηρετούν τις ανάγκες των εργαζομένων, των κατοίκων των νησιών, των ναυτεργατών. Που σημαίνει πάλη για να γίνουν τα πλοία λαϊκή περιουσία”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
14/05/2024
13/05/2024
10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024