Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΛιάσκος: Οι αντιφάσεις Τσοχατζόπουλου-Χριστοδουλάκη δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης για την κρίση

Λιάσκος: Οι αντιφάσεις Τσοχατζόπουλου-Χριστοδουλάκη δείχνουν τον πανικό της κυβέρνησης για την κρίση

“Έντονη ανησυχία προκαλούν οι ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με την κρίση στον τουρισμό και τις αλυσιδωτές επιδράσεις της στο σύνολο της Οικονομίας. Πανικόβλητοι οι υπουργοί της, επιχειρούν να φορτώσουν στις […]

“Έντονη ανησυχία προκαλούν οι ενέργειες της Κυβέρνησης σχετικά με την κρίση στον τουρισμό και τις αλυσιδωτές επιδράσεις της στο σύνολο της Οικονομίας<...>. Πανικόβλητοι οι υπουργοί της, επιχειρούν να φορτώσουν στις πλάτες οποιουδήποτε άλλου, τις ευθύνες τους για την ανύπαρκτη τουριστική πολιτική”, ανέφερε ο υπεύθυνος του Τομέα Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας<.>, Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Λιάσκος, σε δήλωσή του με αφορμή τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη με τους εκπροσώπους των Ξενοδόχων.

Όπως παρατηρεί ο κ. Λιάσκος “Πριν μερικές ημέρες, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή με τους εκπροσώπους των Πανελληνίων Φορέων του τουρισμού, όπου ετέθη το ζήτημα της κρίσης στον κλάδο, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Α. Τσοχατζόπουλος, με δηλώσεις του στα ΜΜΕ, απεφάνθη ότι δεν υπάρχει κρίση!! Κάλεσε μάλιστα τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μελετήσει τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία προφανώς ο ίδιος δεν τα έχει αναζητήσει, διότι αν το έκανε θα διαπίστωνε ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία δεν τα έχει εκδώσει τα δύο τελευταία χρόνια!

Ο κυβερνητικός τραγέλαφος συνεχίστηκε από τον κ. Χριστοδουλάκη που σε συνάντησή του με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων παραδέχθηκε μεν την κρίση, αλλά τους κάλεσε να συμπιέσουν τις τιμές και να αποφεύγουν τις υπερτιμολογήσεις, προκειμένου να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, παρ’ ότι γνωρίζει ότι έχουν ήδη συμπιεστεί αφόρητα λόγω της φθίνουσας τουριστικής κίνησης”.

“Είναι γνωστό” επισημαίνει ο κ. Λιάσκος, “ότι οι υπερτιμολογήσεις και οι χαμηλής ποιότητας τουριστικές υπηρεσίες, ειδικά σε χώρους εστίασης, δεν αφορούν τους ξενοδόχους, αλλά μεμονωμένες επιχειρήσεις” και παράλληλα τονίζει ότι “για τα μεγάλα προβλήματα του κλάδου των ξενοδόχων (φορολογικές επιβαρύνσεις, μείωση συντελεστού αποσβέσεων, πανωτόκια, έλλειψη επενδυτικών κινήτρων κ.λπ) που συντελούν στη μείωση της ανταγωνιστικότητάς τους, ο υπουργός δεν είπε λέξη”.

“Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει επανειλημμένα ότι οι οργανωτικές και λειτουργικές αδυναμίες σε συνδυασμό με την ελλιπή τουριστική εκπαίδευση, αποτελούν τις αιτίες που το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν είναι ακριβό και χαμηλής ποιότητας. Επιπρόσθετα, η παντελής έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού, (χιλιάδες καταγγελίες στο ΙΝΚΑ), έχει δημιουργήσει πλήρη αναρχία στον κλάδο”.

Καταλήγει στη δήλωσή του λέγοντας ότι “Επισημαίνουμε, για άλλη μια φορά, στην Κυβέρνηση του κ. Σημίτη ότι η αυθαιρεσία, η ασυδοσία, οι υπερκοστολογήσεις και γενικά οι υποβαθμισμένες τουριστικές υπηρεσίες, είναι τα αποτελέσματα της ανύπαρκτης τουριστικής πολιτικής της. Ας σταματήσει λοιπόν να ‘βαράει το σαμάρι’ κατά την προσφιλή της τακτική, ενώ ‘φταίει το γαϊδούρι’ γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να γελοιοποιείται. Αλλά ‘στου κουφού την πόρτα;'”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

10/05/2024
09/05/2024
08/05/2024
02/05/2024
01/05/2024
30/04/2024