Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣιούφας: Κατόπιν εορτής οι εκκλήσεις του Χριστοδουλάκη για συγκράτηση τιμών

Σιούφας: Κατόπιν εορτής οι εκκλήσεις του Χριστοδουλάκη για συγκράτηση τιμών

Την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Χριστοδουλάκη για συγκράτηση τιμών. Ειδικότερα, για αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει τις […]

Την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών<...> Νίκου Χριστοδουλάκη για συγκράτηση τιμών.

Ειδικότερα, για αποτυχία της κυβέρνησης να θέσει τις βάσεις μιας δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας<.> Δημήτρης Σιούφας ενώ χαρακτήρισε εκτός χρόνου τις εκκλήσεις Χριστοδουλάκη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιούφας επισήμανε ότι “Χρειάστηκαν αρκετές ημέρες από τότε που ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους αρμόδιους τουριστικούς φορείς σε συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του τουρισμού, για να ομολογήσει ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών την πραγματικότητα. Όμως, ακόμη και τώρα, και ενώ η τουριστική περίοδος βρίσκεται στο τέλος της, οι συναρμόδιοι υπουργοί εξακολουθούν να αντιφάσκουν και προπάντων να περιορίζονται σε λόγια αντί να προχωρούν στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και τη διαμόρφωση συγκροτημένης τουριστικής στρατηγικής”, και συμπλήρωσε ότι:

“Μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Ανάπτυξης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κρίση στον τουρισμό και ότι αυτή είναι κατασκεύασμα της Νέας Δημοκρατίας. Δύο Υπουργοί, δύο αντιλήψεις, μια ακόμη σύγκρουση ενδοκυβερνητική”.

“Επαναλαμβάνουμε και σήμερα ότι η κρίση στον τουρισμό έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη την εθνική Οικονομία και είναι το επακόλουθο της μακροχρόνιας κυβερνητικής ολιγωρίας.

Αυτοί που κυβερνούν τη χώρα 20 χρόνια τώρα, έχουν αποτύχει παταγωδώς να βάλουν τις βάσεις μιας δυναμικής τουριστικής ανάπτυξης. Η ανυπαρξία στόχων, επιτελικού σχεδιασμού και στρατηγικής είναι πασιφανής”.

Επιπλέον, ο κ. Σιούφας τόνισε ότι “οι συνέπειες είναι τραγικές, ιδιαίτερα για τις παραδοσιακά τουριστικές περιοχές, τους επαγγελματίες αλλά και για τους εργαζόμενους στο χώρο της τουριστικής βιομηχανίας”, επισημαίνοντας ότι η Ν.Δ.<.> έχει επανειλημμένα τονίσει την κρισιμότητα της κατάστασης, παρακολουθεί από κοντά το μείζον αυτό πρόβλημα, αλλά και έχει καταθέσει εγκαίρως τις ολοκληρωμένες προτάσεις της, που οδηγούν σε ρεαλιστικές λύσεις.

Κάλεσε, τέλος, τον πρωθυπουργό, να συντονίσει τους υπουργούς του και να προετοιμάσει, από σήμερα κιόλας, τη χώρα για την επόμενη τουριστική περίοδο σημειώνοντας ότι οι εκκλήσεις για μειώσεις των τιμών δεν επαρκούν και δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις της κυβέρνησης.

“Χρειάζεται συστηματικός και διαρκής διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και όχι οι επιλεκτικές προσκλήσεις από τους υπουργούς και μάλιστα κατόπιν εορτής”, κατέληξε.

Οι επίμαχες δηλώσεις Χριστοδουλάκη

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Xριστοδουλάκης ύστερα από σύσκεψη που είχε με τουριστικούς επιχειρηματίες είχε τονίσει χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να συμβάλλουμε όλοι στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας κρατώντας τις τιμές σε λογικά επίπεδα. Η υπερτιμολόγηση των τουριστικών υπηρεσιών δεν “ρεφάρει” τη ζημιά, αντιθέτως διώχνει πελάτες, διώχνει επισκέπτες και διαμορφώνει μία κακή εικόνα για εκείνους που θα ήθελαν να επισκεφθούν τη χώρα μας στο μέλλον. Εκείνο που έχουμε να κάνουμε, είναι να δώσουμε τη μάχη της ανταγωνιστικότητας και της ποιότητας, τις οποίες θα πρέπει να τις αναδεικνύουμε έτσι ώστε να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα το κόστος διαβίωσης των επισκεπτών. Η μάχη μπορεί πράγματι να δίνεται σε μία αρνητική διεθνής συγκυρία. Ο τουρισμός όμως πρέπει να διαφυλαχθεί, διότι αποτελεί το κρίσιμο μέτωπο στην όλη αναπτυξιακή διαδικασία της οικονομίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024